Nieuw in Nederland: Train the painter, voor stralers en spuiters (video) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw in Nederland: Train the painter, voor stralers en spuiters (video)


Een training in het stralen en spuiten van metalen objecten. Die opleidt tot een internationaal erkend diploma. Dat was er nog niet in Nederland. CPT Europe investeerde fors en biedt zo’n training nu aan. SchildersVAKTV ging op bezoek in Made.

Initiatiefnemers van de nieuwe opleiding zijn de coatinginspecteurs van SSO Smolders. Dat is een gerenommeerd bureau dat bij veel grote metaalconserveringsklussen in ons land betrokken is. Het bedrijf investeerde in de bouw van een straalcabine en van een spuitcabine, exclusief bedoeld voor de trainingen.

Verder lieten ze het Train the Painter-lesmateriaal vertalen en namen daar een licentie in. Dit is een training die door de Amerikaanse Society for Protective Coatings, SSPC is ontwikkeld en in meerdere landen wordt aangeboden. Het certificaat (brons, zilver of goud) is dan ook internationaal erkend.

De Brabantse coatinginspecteurs beginnen de opleiding uit onvrede over de bestaande opleidingen en vooral de enorme faalkosten die in de metaalcoatingwereld gemaakt worden door te werken met niet of slechtgetraind personeel. Na de zomer hier een verhaal over in ScildersVakkrant, nu al op SchildersVAKTV.
Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Talen alweer ‘Beste werkgever’

Premieverhoging schilderspensioen dreigt

AkzoNobel neemt decoverven Titan over

Strijd nog onbeslist na eerste aflevering SP&M-Challenge

Inspectie SZW deelt onterechte en te hoge boetes uit


Naar archief >