Klarendalse molen in de afbijt (video) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Klarendalse molen in de afbijt (video)


De bakstenen molen De Kroon in de Arnhemse wijk Klarendal wordt in een meerjaren onderhoudsplanning onder handen genomen door Verhoeven Vastgoedverbeteraars. De geteerde gevel, meerdere maken overschilderd, vormde een uitdaging.

De zwarte molen uit eind negentiende eeuw vertoonde vochtproblemen aan de binnenzijde van de meterdikke muren. De vochthuishouding van de bakstenen gevel was zeer slecht. Hij is ooit geteerd geweest en daarna meerdere keren overschilderd met een afsluitende verflaag. Die dikke zwarte laag kon heel moeilijk verwijderd worden. Maar Venema Restauratie, partner van Verhoeven Vastgoedverbetaars, wist er een oplossing voor. Bekijk die oplossing in onze reportage op SchildersVAKTV:


Deel via:

1 reactie

  • Vroeger werden dit soort objecten afgewerkt met een lijnolieverf. Lijnolieverf zonder (kunst-)harsen en/of andere gemodificeerde oliën heeft als voordeel dat deze actief vochtregulerend is. In droge omstandigheden is de verf zéér damop-open als de verflaag nat wordt dan zwelt deze op en sluit de laag zich als het ware waardoor er geen water opgenomen wordt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CNV bezorgd over klachten thuiswerkers

Campagne om beroepsziekten te voorkomen

167 objecten Zuiderzeeland zijn chroom-6-verdacht

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik


Naar archief >