Actueel

Burema vergelijkt twee soorten Sikkens

1

Je kunt op de datasheets van de fabrikanten vertrouwen, of op de uitleg van je verfleverancier. Maar er zijn ook schilders die het allemaal zelf willen uitzoeken. Zoals schilder Bas Burema. Hij heeft van zijn huis een onderzoeksopstelling gemaakt. 

Daar heeft hij bijvoorbeeld de deur van de meterkast in watergedragen hoogglanslak van Wijzonol staan, zoals we in een eerdere video al zagen. En de boeiboorden van de carport en van de bergin staan in de Sikkens. In twee verschillende verftypes van Sikkens, om precies te zijn: Rubbol SB en Rubbol XD. Burema laat de lagen expres zo lang mogelijk zitten, om te kijken hoe ze zich gedragen. De ene laag zit al 13 jaar, de andere 8 jaar. Beide lagen lijken zich overigens goed te houden. Bekijk Burema’s commentaar op dit filmpje van SchildersVAKTV:

1 reactie op “Burema vergelijkt twee soorten Sikkens

  1. Ad schreef:

    Natuurlijk zijn beide verven behoorlijk goed. Maar als leek rijst bij mij toch de vraag: Kun je de boeidelen wel vergelijken, gezien het feit dat ze in een hoek van 90 graden staan en derhalve beide in een verschillende hoek naar het zuiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.