Zzp’ers bieden Zalm oplossing wet DBA • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Zzp’ers bieden Zalm oplossing wet DBA


De zzp-organisaties Zelfstandigen Bouw, ZZP Nederland en PZO-ZZP hebben informateur Gerrit Zalm een oplossing aangeboden als oplossing voor de problemen rond de wet DBA. De Zelfstandigenorganisaties zijn van mening, dat het onderscheid tussen werknemers en ondernemers moet liggen in de Verklaring Zelfstandig Ondernemer.

 

In de brief, waarin wordt ingegaan op het ambtelijk rapport ‘Onderzoek Varianten Kwalificaties Arbeidsrelaties’, dragen de belangenorganisaties een oplossing aan voor de Wet DBA in de vorm van de Verklaring Zelfstandig Ondernemer. Daarbij worden ook nog aanbevelingen gedaan voor een nieuw fiscaal kader voor ondernemerschap en een idee voor afdekking van het inkomensrisico bij arbeidsongeschiktheid, aldus op de website van ZZP Nederland valt te lezen.

 

In de brief aan informateur Zalm wijzen de drie zzp-organisatie erop dat het de hoogste tijd is dat zzp’ers op de arbeidsmarkt een eigen rechtspositie krijgen en zelf kunnen bepalen dat zij ondernemer zijn. ‘Simpelweg door een Verklaring Zelfstandige Ondernemer (VZO) te deponeren bij de Kamer van Koophandel’, aldus voorzitter Verhoef van Zelfstandigen Bouw, De zzp’er is een ondernemer die werkt voor eigen rekening en eigen risico, aldus Verhoef. De zzp’er is zelf verantwoordelijk voor het afdekken van risico’s als arbeidsongeschiktheid en inkomensterugval in slechte tijden. ‘Daar kiest hij bewust voor, maar het kabinet moet hem wel met fiscale voorzieningen in staat stellen die verantwoordelijkheid te dragen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Regering: ‘Eén basisverzekering alle arbeidsongeschikten’

Bouw loopt achter bij invoeren btw-id

Werkvereniging wil IVA voor alle werkenden

Zelfstandigen Bouw wil af van verplicht schilderspensioen

Zestien euro per uur? ‘Een lachertje’


Naar archief >