'Zwembad' schilderen in Rotterdam • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Zwembad’ schilderen in Rotterdam


In hartje Rotterdam, op het Annie M.G Schmidtplein, is sinds kort een bijzonder, geschilderd kunstwerk te zien dat een zwembassin uitbeeldt: The Splash. Het is bedoeld als ontmoetingsplek die - door haar bijzondere vormgeving - ook een ‘eyecatcher’ voor de buurt is.

Midden in de drukke stad stap je even in een andere wereld: kinderen spelen, bewoners die bijpraten en winkelend publiek dat even uitrust op een duikplank, zwemband, startblok, of pootjebadend in het ‘water’.

Het kunstproject is een samenwerking tussen ontwerpbureau Arttenders en kunstenaar Cindy Bakker. De firma Iwaarden Artwork, specialist in muurschilderingen, kunstprojecten en signing, bracht de verf voor de 300 m² grote blauwe bodem van het zwembad aan door middel van spuitapplicatie en zette de witte lijnen uit.

“De schilderingen die wij maken zijn meestal verticaal, tegen een wand, dus leuk om nu ook eens horizontaal te werken, op een plein, en de mensen er over heen te zien lopen”, zegt projectmanager Sanne Bruggink.

Het project ‘The Splash’ is onderdeel van The Shape of Rotterdam. Dit is een strategie om de lokale behoefte van bewoners en ondernemers te combineren met de publieke ontwikkeling binnen een ontwerp in de openbare ruimte.

Het kunstwerk is ook onderdeel van de brandingsstrategie Rotterdam Make It Happen van de gemeente Rotterdam.

Foto’s: Iwaarden/Pim Top


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >