Zutphen start met erfgoedschilder-opleiding • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Zutphen start met erfgoedschilder-opleiding


Schildersvakopleiding Zutphen is, zover ons bekend, de eerste schildersopleiding die vanaf deze zomer de cursus Erfgoed Schilderen gaat aanbieden. De opleiding, die ca 36 dagen gaat duren, is nog in ontwikkeling.

De cursus wordt instelling-onafhankelijk ontwikkeld in opdracht van het Nederlands Centrum Erfgoed . De cursus wordt geschreven door Mirjam ten Hove, een zeer ervaren schilder, docent, bouwkundige en RGS-adviseur. SchildersVakkrant sprak haar in juni van dit jaar uitgebreid over de cursus die tot doel heeft om vakbekwame schilders meer kennis en kunde bij te brengen over het onderhoud aan monumenten. Daarbij huldigt Ten Hove het principe dat oude, historische gebouwen nog voorspelbaarder zijn in het onderhoud dan nieuwere gebouwen, en dat RGS-afspraken dus ook zeker over oude gebouwen te maken zijn. De cursus is op MBO-niveau 4.

Er is vanuit schildersbedrijven enthousiast gereageerd op dit initiatief van het NCE. Vooral bedrijven die veel monumentale panden in portefeuille hebben ervaren een gemis in de opleiding.

De Zutphense schildersvakopleiding stelt als eis aan deelname dat schilders minimaal een opleiding op niveau 3 hebben en 3 jaar als schilder werkzaam zijn. De cursus beslaat 36 dagen, verspreid over 1 jaar. De kosten zijn nog niet bekend.


Nationale Schildersvakprijs 2020

1 reactie

  • Beste
    Ik zou graag wat extra kennis op doen.
    Weet niet of ik 36 dagen kan missen.
    Maar anders zijn er misschien nog andere optie’s

    Ik woon in Houten, dus een beetje in de buurt zou mooi zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020
.