Zonnestraal met betonemaille-imitatie (video) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Zonnestraal met betonemaille-imitatie (video)


Schilderbedrijf Van Krimpen grossiert in mooie schilderprojecten. De voormalige winnaar van de Nationale SchildersVakprijs verricht nu het schilderwerk bij de renovatie van Sanatorium Zonnestraal in Hilversum.

Directeur Wim Keet licht de werkzaamheden toe in het bijzondere gebouw, waar begin vorige eeuw mensen met tuberculose probeerden te genezen door veel in de zon en in de frisse lucht te liggen. Zoals we van deze meesterschilder gewend zijn past hij heel verschillende verfproducten toe: goedkoop waar het kan, topproducten waar het moet. Waar de wastafels van de patiënten gezeten hebben en de betonemaille verdwenen is, brengen de schilders van Van Krimpen een imitatie van deze ouderwetse muurbescherming aan.

Van Krimpen was dit jaar genomineerd voor de Nationale SchildersVakprijs voor de schilderswerken aan de Tinfabriek in Naarden, waar een oude tinfabriek werd omgebouwd tot Volvo-garage, evenementenlocatie en flexkantoor.

In 2014 won Schildersbedrijf Van Krimpen de Nationale SchildersVakprijs met het schilder- en behangwerk in het Waldorf Astoria-hotel in Amsterdam.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Op het dak van Hengelo’s Verenigingsgebouw (video)

Renovatie Waalbrug miljoenen duurder door chroom-6

Gezocht: bedrijf dat particuliere woningen innovatief renoveert

SchildersVAKTV | Schilderspret in Druten

SchildersVAKTV: Luxeproject en tips voor decoratieschilders


Naar archief >