Ga naar hoofdinhoud

Zo’n 63% woningeigenaren heeft klusplannen


De rol van verfraaiing is vooral groot bij klussen in de woonkamer en de hoofdslaapkamer. Het toevoegen van comfort blijkt relatief belangrijk bij het aanpakken van de badkamer.

Van de woningeigenaren heeft in totaal 63% klusplannen voor de komende twee jaar. Het zijn vooral algemenere klussen die woningeigenaren op de planning hebben staan. Binnenschilderwerk is hierbij het meest populair (59,5%), maar ook het buitenschilderwerk staat vaak gepland (47,6%).

Van de woningeigenaren in Nederland heeft momenteel 63% klusplannen voor de komende 24 maanden. Schilderwerk is hierbij populair, maar ook het leggen van vloeren, behangen en het stucen van wanden staan relatief vaak op de planning. Dit blijkt uit het WoonKennis Jaarrapport 2014/2015.

 

Binnenwerk

Klussen aan de binnenkant van de woning komen verreweg het meest voor. De top-5 van meest geplande klussen in de komende twee jaar bestaat verder uit het leggen van vloeren (24,6%), behangen (20,2%) en het stucen van wanden (19,9%). In de badkamer zijn er het vaakst plannen voor het vervangen van het tegelwerk (11,6%). Bijna 8% heeft plannen om de totale badkamer te vervangen. Voor de keuken is dit 6%.

 

Redenen klusplannen

De redenen voor klusplannen voor de buitenkant van de woning en voor installaties zijn eenduidig. Het betreft vooral noodzakelijk onderhoud. Ook spelen energiebesparende redenen met name bij installaties een relatief grote rol. De redenen voor klusplannen aan de binnenkant van de woning laten een gevarieerder beeld zien en zijn uiteraard vaak kamerafhankelijk. Zo blijkt dat het toevoegen van comfort relatief belangrijk is bij het aanpakken van de badkamer. De rol van verfraaiing is vooral groot bij klussen in de woonkamer en de hoofdslaapkamer.

Inzicht in klusgedrag

Inzicht in het geplande klusgedrag is essentieel voor toeleveranciers die zich richten op de klussende woonconsument. De bestaande plannen bepalen voor een groot deel de marktomvang voor de komende jaren.

Het WoonKennis Jaarrapport van Bouwkennis is een grootschalig onderzoek onder ruim 1.200 woningeigenaren. Het rapport geeft onder andere inzicht in de klusplannen van woningeigenaren voor de komende 24 maanden, ingedeeld naar kamer. Er wordt hierbij stilgestaan bij de volgende ruimten: woonkamer, hoofdslaapkamer, keuken, badkamer, zolder, buitenkant van de woning en installaties.


Deel via:

3 reacties op “Zo’n 63% woningeigenaren heeft klusplannen

 • Alex de Jong

  Klussen is soms nodig, maar niet altijd leuk en bovendien heb je er niet altijd de tijd voor. Op Werkspot (http://www.werkspot.nl/) kun je gratis en voor niets je klus online zetten en nog binnen 24 uur reageren vakmannen uit de buurt. Kun je zelf de beste (en goedkoopste) vakman voor de klus kiezen.

 • gerwin

  Beste Alex de Jong,

  Lekker gratis en inderdaad de goedkoopste en zogenaamd (beste) vakman, zoals het op werkshit(spot) allemaal om draait.

  Ik wens jouw in de toekomst minder loon toe, zodat jij zelf ook eens gaat begrijpen, hoe verrot de nederlandse arbeidsmarkt aan het werk is !!
  Maar natuurlijk mag dat niet ten koste van Alex de Jong zijn portemonnee gaan.

  Succes met je klussen in huis jongen….

 • ISD

  @Alex de Jong, waarom zoveel reclame voor Werkspot, lekker gratis en voor niks.

  Dat werkspot wordt betaald door klussers, waaronder jammer genoeg ook echte vakmannen, die worden uitgeknepen door de consument.

  Vakman betaald, om zich te laten misbruiken door de consument, die niet op zoek is naar de beste vakman, die kwaliteit levert.

  Nee, de consument is op zoek naar de goedkoopste en laat gratis en voor niks allerlei offertes maken, om uiteindelijk de toch al uitgeknepen offertes, te beoordelen.

  De Vakman betaald, om nog meer arbeidstijd en eventuele persoonlijke bezoekkosten te steken in deze zogenaamde consument voor een uurtarief van 0 euro, om uiteindelijk te horen te krijgen, niet de goedkoopste te zijn en/of e.e.a. toch wel erg duur is en helemaal van een opdracht af zien.

  De arbeidsmarkt wordt volledig verziekt door juist deze sites, die zogenaamd gratis klussen online zetten.

  Eerlijke concurrentie is niets mis mee, maar dit soort concurrentie is misselijk makend en de vakmannen laten zich volledig misbruiken.

  Maken allemaal allerlei kosten, waar geen inkomen tegenover staat.

  En de consument vindt het de normaalste zaak van de wereld, dat vakmannen allerlei werkzaamheden van te voren verrichten, zonder inkomen.

  Volgens mij is het nog steeds zo, dat iemand in loondienst, netjes zijn werkzaamheden krijgt betaald.

  In deze bovenstaande wereld, is dit niet de normaalste zaak van de wereld.

  Als iedere klusser/vakman zich nu eens zelf van werk voorziet, dan kunnen dit soort online aanbieders, deze arbeidsmarkt niet meer verzieken en kan de vakman een normaal uurtarief verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Olijslager Groep neemt Glas-LinQ over  

Schilderslonen stijgen met meer dan tien procent

Compensatieregeling eHerkenning voor ondernemers verlengd

Eén op de vijf burgers ergert zich aan vaklieden bij hen thuis

‘Afschaffing bpm-vrijstelling slecht voor ondernemer’


Naar archief >