Ga naar hoofdinhoud

Zelf CO2-footprint checken bij Wijzonol


Schilders kunnen vanaf nu de CO2-footprint van Wijzonol producten zelf checken. Wijzonol Bouwverven heeft de deksels van het professionele verfassortiment voorzien van een QR-code waarmee de CO2-footprint van het product kan worden bekeken.

De QR-code linkt naar de informatie over de CO2-uitstoot van de producten op de website van Wijzonol. De CO2-footprint in kg per liter geproduceerde verf wordt bepaald met de Levens Cyclus Analyse (LCA) aanpak van Ecochain. Deze milieufootprint is de impact van het product op het milieu doordat er bijvoorbeeld materialen en energie verbruikt worden. Hierin wordt ook de footprint van de grondstoffen meegenomen.

Transparant over duurzaamheid

Naast de CO2-footprint staan op de website van Wijzonol ook andere duurzame kenmerken, zoals het percentage biobased grondstoffen en het VOS-gehalte in de producten. Bij de buitenlakken wordt de buitenduurzaamheid vermeld en bij de muurverven de schrobvastheidsklasse. Met de toevoeging van deze duurzame kenmerken gaat Wijzonol een flinke stap verder dan de informatie die in de gebruikelijke productinformatie en -veiligheidsbladen staat vermeld, aldus de verffabrikant.

Grip op milieu-impact

“We maken de CO2 footprint en andere duurzame kenmerken van onze producten inzichtelijk zodat de klant grip krijgt op de milieu-impact van hun schilderwerk. We hopen dat professionele schilders hiermee bewuste keuzes maken en ook met hun klanten in gesprek gaan over duurzaam schilderwerk”, aldus Menno Beek van Koninklijke Van Wijhe Verf (producent van Wijzonol Bouwverven).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Noordelijk collectief jaagt duurzaam onderhoud aan

Britse verffederatie pakt greenwashing aan

Onderhoudsbedrijf hergebruikt resttapijten

Vistapaint gaat naar groter pand


Naar archief >