Wordt het 'Bredase model' het nieuwe schildersonderwijs? • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Wordt het ‘Bredase model’ het nieuwe schildersonderwijs?


Roc West-Brabant in Breda, het Koning Willem I College in Den Bosch en het Nimeto in Utrecht gaan in 2019 anders examineren. Daarvoor is ook ander schilderonderwijs nodig. In Breda wordt onderwijs ontwikkeld dat daar naadloos op aansluit.

De door het Radius College ontwikkelde leermodel gaat uit van het ‘breinleren’: leerlingen leren niet alleen door instructies op te volgen en bewegingen in te slijten, maar ook door zelfstandig problemen op te lossen, dus door voor een werkstuk zelf te moeten kiezen welke methodes en materialen gebruikt moeten worden.


Deze onderwijsvorm sluit sterk aan op het mede door het Radius ontwikkelde nieuwe schildersexamen, dat onlangs werd gecertificeerd door exameninstelling Concreet, en dat roc West-Brabant, Nimeto en Koning Willem I College gaan hanteren. Kartrekker Ramon de Bruijn legt in deze video uit hoe het systeem werkt. Volgende week ook een interview met hem in SchildersVakkrant. In de komende periode zal er uitwisseling zijn tussen de drie instellingen over de nieuwe lesmethode.

  Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


CNV bezorgd over klachten thuiswerkers

Campagne om beroepsziekten te voorkomen

167 objecten Zuiderzeeland zijn chroom-6-verdacht

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Nieuwe witte verf draagt bij aan lager energieverbruik


Naar archief >