Witte Huis geschilderd met Duron-verf • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Witte Huis geschilderd met Duron-verf


De residentie van president Trump van de Verenigde Staten wordt momenteel geschilderd. Voor de gevel, die met zandsteen uit Virginia gemaakt is, wordt een zeer goed ademende verf gebruikt.

Fox News brengt een aantal interessante feiten over de schilderklus naar buiten, maar noemt helaas niet het schildersbedrijf. Wel dat voor de complete gevel ongeveer 570 gallons verf nodig zijn. Een gallon is een Amerikaanse maat en staat voor ruim 3,7 liter, zodat het neerkomt op ongeveer 2157 liter.

Verder is duidelijk dat de kwetsbare zandsteen van het gebouw uit 1792 goed beschermd moet worden, zowel voor vochttoetreding van buiten maar zeker ook voor vochtdoorvoer van binnenuit. Daarvoor is een extreem dampdoorlatende muurverf nodig. Die is gevonden in verf van het merk Duron, waarvan Fox laat weten dat die in Duitsland gemaakt wordt. naspeuringen van Schildersvak.nl leverden weinig informatie op over dit merk, behalve dat het in 2004 werd gekocht door de Amerikaanse verfgigant Sherwin-Williams. Zelfs de site van die fabrikant vermeldt het merk niet meer. In ieder geval is het dus ‘Amerikaanse’ verf die op het huis van de president van ‘America first’ wordt geschilderd. De kleur wordt omschreven als ‘Whisper white’.

Nationale Schildersvakprijs 2020

2 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020