Werkspot: duurdere klussen online • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Werkspot: duurdere klussen online


Het gemiddelde bedrag waarvoor consumenten ‘klussen’ op klusbemiddelingssite Werkspot zetten gaat omhoog, concludeert de website voor professionele werkaanbieder op basis van eigen onderzoek. Werkspot stelt dat 2016 belooft een goed klusjaar gaat worden.

Schilderwerk staat nog altijd hoog op het lijstje van de klussen die het vaakst op Werkspot worden gezet: op de tweede plaats, na tuinierklussen, maar nog voor loodgiet- en stukadoorsklussen.

Werkspot houdt regelmatig een ‘Klusmonitor’, een enquête onder consumenten. In dit geval is die gehouden onder 1353 respondenten. Daar zijn interessante trends uit te halen. Zo zegt begin dit jaar 19 procent van de consumenten een klus te willen gaan uitbesteden, terwijl dat vorig jaar 17 procent was. Werkspot wijst er op dat vorig jaar het verlaagde btw/tarief nog gold en gezien werd als een aanjager van bouw/ en renovatieopdrachten.

Verder stijgt het gemiddelde klusbedrag van klussen die op de site gezet worden. De stijging bedraagt 11 procent sinds 2014. Consumenten besteden steeds duurdere klussen uit. Eind 2014 stonde de gemiddelde kluswaarde op 3.215 euro per klus, halverwege 2015 steeg dit bedrag naar 3.306 euro en in de huidige Klusmonitor is het gestegen tot 3.569 euro per klus.

Verder is opmerkelijk dat ouderen meer klussen uitbesteden dan jongeren, meer mannen werk inkopen dan vrouwen en dat op Werkspot meer klussen worden gezet door mensen met een lage opleiding dan door hoogopgeleiden.


Deel via:

9 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kwasten en rollers vliegen bouwmarkten uit

Training ‘saneren asbesthoudende beglazingskit’

Verftester TQC Sheen gaat op in groter bedrijf

Opleiding Technisch Leidinggevende nu ook in Noord-Holland

ZBo: ‘Vijlbrief helpt vangnet zzp’ers om zeep’


Naar archief >