Werk voor schilders bij verduurzamingsklus • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Werk voor schilders bij verduurzamingsklus


Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwe Bouw- en Aannemingsbedrijf gaan in het Brabantse Geertruidenberg 545 woningen verduurzamen. Inclusief onderhoudsmaatregelen als buitenschilderwerk en de vervanging van kozijnen, goten en regenwaterafvoering.

Dit is een opdracht van woningcorporatie Thuisvester, die de klus voor eind 2021 geklaard wil hebben. De woningen worden energetisch verbeterd door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++-glas en zuiniger installaties. Het totaalplaatje kost twintig miljoen euro.

Thuisvester heeft met de betrokken aannemers een zogenoemd totaalcontract voor de 545 woningen opgesteld. Hiermee wordt de voorbereidingstijd teruggebracht van anderhalf jaar naar twintig weken, beweert de corporatie in een persbericht. Het zal in de Brabantse gemeente neerkomen op resultaatgericht samenwerken, aangezien Thuisvester laat optekenen dat transparantie, wederzijds vertrouwen en kennisdeling de basis zijn bij de klus.

Een dergelijke aanpak is succesvol gebleken in de naburige gemeenten Oosterhout, Zundert, Rucphen en Raamsdonksveer, die bij elkaar 2000 woningen lieten verduurzamen. ‘Nog meer huurders zitten er op zeer korte termijn warmpjes bij’, belooft Bart de Kok van De Kok Bouwgroep. Stichting Thuisvester beheert 15.500 sociale huurwoningen in de gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout, Rucphen en Zundert.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Deel via:

2 reacties

  • Will Herreijgers

    Hopelijk wordt het schilderwerk dan ook uitgevoerd met ecologische of bio-based producten. Er zijn inmiddels genoeg producten op de markt die qua levensduur niet onder doen voor de synthetische producten.

  • hopen wij ook Will , wij zijn er al jaren mee bezig tot ieders tevredenheid , Er zijn div merken en het worden er steeds meer , Biobased en natuurlijke schildersverven zijn goed voor mens en milieu .


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd

Zorg OnderhoudNL-leden over omzet en werkgelegenheid

Directiewisseling bij Altrex

Nieuw beleid reductie aanrijdgevaar in bouw

Geen Glasplein op Bouwbeurs 2021


Naar archief >