Ga naar hoofdinhoud

VSB-flyer: veilig werken hoogwerkers


De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) brengt informatieve flyers over veilig werken met hoogwerkers, rolsteigers en hangbruginstallaties uit. Deze kunnen online op de VSB-site worden bekeken of per post besteld.De Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) brengt informatieve flyers over veilig werken met hoogwerkers, rolsteigers en hangbruginstallaties uit. Deze kunnen online op de VSB-site worden bekeken of per post besteld.

Dagelijks maken vele beroepsgroepen gebruik van arbeidsmiddelen om op hoogte te kunnen werken. Uit recente inspectieacties van de Arbeidsinspectie blijkt dat opbouw en gebruik van bijvoorbeeld rolsteigers, hangbruginstallaties en hoogwerkers veiliger kan. Om uiteenlopende redenen worden deze arbeidsmiddelen niet veilig gebruikt. Om de gebruiker een helpende hand te bieden hebben deskundigen van de VSB het initiatief genomen een reeks handzame flyers te laten verschijnen.

Deze zijn gebaseerd op de stand van de techniek en de geldende wet- en regelgeving. Tevens bevat elke flyer een checklist waarin de gebruiker wordt gewezen op alle belangrijke controle- en inspectiepunten alvorens het arbeidsmiddel gebruikt mag worden. Overigens zijn de flyers ook geschikt voor het houden van toezicht en het uitvoeren van beknopte inspecties van deze arbeidsmiddelen.

De flyers over hoogwerkers, rolsteigers en hangbruginstallaties zijn in overleg met verschillende partijen tot stand gekomen zoals de Arbeidsinspectie (rolsteigers), de Vereniging Verticaal Transport (VVT) en de schilder- en afbouwsector (Fosag).

In de loop van dit jaar zal de VSB de reeks uitbreiden met flyers over andere arbeidsmiddelen.
Voor stationaire steigers bestaat de Richtlijn Steigers. Hierover is meer informatie te vinden op www.richtlijnsteigers.nl.

De flyers kunnen online op de website van de VSB worden bekeken, www.vsb-online.nl. Gedrukte exemplaren kunnen gratis besteld worden via het secretariaat van de VSB of via het bestelformulier op de website van de VSB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Sjors Krikken gaat voor persoonlijk contact

Exoskelet voor schilders behoeft verdere doorontwikkeling

Nederland pleit voor EU-regels duurzame chemische industrie

30 miljoen subsidie voor emissievrije bedrijfsauto’s

Onderzoek werpt nieuw licht op ‘watergedragen’


Naar archief >