Voordrachten 'Beste leerbedrijf/leermeester' begonnen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Voordrachten ‘Beste leerbedrijf/leermeester’ begonnen


Ondernemersorganisatie OnderhoudNL blaast de verkiezing van een Beste Leerbedrijf en een Beste Leermeester in de schilderssector nieuw leven in. SchildersVakopleidingen mogen kandidaten voordragen.

Tot enige jaren terug werd de verkiezing van de beste leerbedrijven en leermeesters door Savantis georganiseerd. (op de foto de winnaars van 2014, Koninklijke De Vries Scheepsbouw). Winnaars binnen de schildersbranche dongen mee naar de landelijke award, die wordt uitgeschreven door het ministerie van onderwijs. Landelijk wordt de verkiezing georganiseerd door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zonder dat daar een branche-inititatief tussen zat. Vorig jaar leverde dat weinig succes op voor de schildersbranche.

Na enige jaren van stilte neemt de schildersbranche nu weer het initiatief voor de verkiezingen, meldt OnderhoudNL. Kandidaatbedrijven worden door de SchildersVakopleidingen voorgedragen. Dat kan tot eind maart. Een jury, bestaande uit mensen van de sector Opleidingen van OnderhoudNL, aangevuld met ondernemers, gaat uit de voorgedragen kandidaten genomineerden bepalen. Het proces moet accumuleren in een bekendmaking tijdens de ‘Ondernemersdag’ die OnderhoudNL in het najaar organiseert. Er is niet bekend gemaakt wat de criteria zijn om voorgedragen en verkozen te worden.

OnderhoudNL wil met de verkiezing aandacht voor kwaliteit van opleiden vragen. Ook hoopt de organisatie dat het tot meer aandacht voor het schildersvak zal leiden.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Extra geld voor begeleiding kwetsbare jongeren naar werk

Wiltec organiseert ontwerpwedstrijd mondkapjes op school

Nieuwe poedercoatings met antibacteriële eigenschappen

CNV en Doorzaam helpen flexwerkers met geldzorgen

Inschrijving opleiding Erfgoed Schilderen geopend


Naar archief >