Ga naar hoofdinhoud

Vijfde Kwastendag trekt ruim dertig geïnteresseerden


De vijfde editie van de Kwastendag in Utrecht, op donderdag 14 september, trok 33 deelnemers met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Zij deden hieraan mee om te onderzoeken of het schildersvak iets voor hen is.

Op zeven verschillende plekken op het terrein in de wijk Overvecht gingen de deelnemers onder leiding van leermeesters en vaklieden aan de slag met onder andere houtrotreparatie, applicatie- en schuurtechnieken en steigerbouw.

Voor sommige kandidaten was het de eerste keer dat ze met een kwast in hun handen stonden. Van de aanwezige vaklieden kregen ze uitleg en tips en leermeesters bekeken ondertussen de motivatie, luister- en technische vaardigheden van de individuele kandidaten.

De Kwastendag is een jaarlijks initiatief van woningbouwcorporatie Woonin, en haar (inmiddels) zes onderhoudspartners: Wits Vastgoedonderhoud, Talen Vastgoedonderhoud, Rutges Vernieuwt, Hagemans, SW Vastgoedverbetering en Van Wijk Vastgoedonderhoud. De coördinatie en begeleiding van de kandidaten was weer in handen van Stichting Nelis en WIJ 3.0.

Je Leven In De Verf

Mochten deelnemers na de Kwastendag (waar ze de eerste beginselen van het vak leren) enthousiast zijn over het schildersvak én hiervoor ook aanleg hebben, dan volgt een opleidingstraject (‘Je Leven In De Verf’) van drie maanden met behoud van uitkering en uitzicht op een betaalde baan.

De deelnemers aan het opleidingstraject werken minimaal 24 uur per week mee met een werkploeg van een vastgoedonderhoudsbedrijf en krijgen één dag per week praktisch les in bijvoorbeeld schilder- en schuurtechnieken of in hoe je een steiger opbouwt.

Na drie maanden opleiding mogen de deelnemers zich basis-onderhoudsschilder noemen en krijgen ze een contract voor minstens een half jaar bij een van de organiserende vastgoedonderhoudsbedrijven.

“Naast goede huisvesting vindt Woonin het als corporatie belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan beschikbaarheid stellen van arbeidsplaatsen voor mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt”, zegt Patrick Verhoeven, afdelingsmanager Planmatig Onderhoud bij Woonin. “Samen met onze samenwerkingspartners kunnen we tijdens de Kwastendag kandidaten selecteren die voor een leer- werktraject in aanmerking komen.”

 “Ik vond het een hele leuke en leerzame dag vandaag. Ik heb nu al veel geleerd en heb een beter beeld van het schildersvak gekregen” zei één van de kandidaten enthousiast aan het eind van de middag.

Foto’s: Wij 3.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RVB wil voor onderhoud ook met mkb in zee

Kennisfestival Resultaatgericht Samenwerken

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Vijfde Kwastendag op 14 september

Partnerschap renovatie en verduurzaming woningen


Naar archief >