Veilig werken met chroom-6 krijgt keurmerk • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Veilig werken met chroom-6 krijgt keurmerk


De eerste specialisten voor veilig werken met chroom-6 zijn een feit. Binnenkort ontvangen VKS NV, Asbestsanering en milieutechniek Heezen BV, Dolmans Milieu Techniek BV, Chroom-6 specialist en Nationale Chroom-6 Saneerder BV het Chroom-6 certificaat. Hiermee tonen zij aan op een goede en veilige manier om te gaan met chroom-6.

Chroom-6 heeft Nederland de afgelopen jaren overvallen. De gevaarlijke stof duikt op allerlei plekken in de maatschappij op. Instanties kregen ermee te maken en hadden behoefte aan deskundige partijen die hen konden ontzorgen bij de verwijdering en schoonmaak van chroom-6-houdende materialen. Omdat er naast de Arbowet verder geen regulering is, dienden vele partijen zich aan. Hier zaten ook minder ervaren bedrijven tussen.

SGS Search, specialist en adviesbureau op het gebied van gevaarlijke stoffen, zag het belang van het inbouwen van extra veiligheid en garanties voor de markt. Het bedrijf nam daarom het voortouw en bracht een aantal experts bij elkaar. Uiteindelijk ontwikkelden de certificerende instellingen Normec Certification en TÜV Nederland samen met enkele saneringsbedrijven een gecertificeerde aanpak, inclusief veilige werkprotocollen.

Het keurmerk en de werkprotocollen betekenen dat chroom-6-specialisten zich via het certificaat kunnen onderscheiden binnen de tot nu toe vrije markt. Belangstellende bedrijven kunnen zich vanaf nu bij de certificerende instellingen melden voor het certificatietraject.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Commissie: beroepsziekten door stoffen structureel aanpakken

Ook schadevergoeding Defensiepersoneel met strottenhoofdkanker

Staat aansprakelijk voor schade door Chroom-6

Verf op ‘De Stip’ laat snel los

Slachtoffers chroom-6 eisen extra vergoeding


Naar archief >
.