‘Veel schilderklussen uitbesteed’ • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Veel schilderklussen uitbesteed’


Het afgelopen half jaar zijn er 3,2 miljoen klussen uitbesteed in Nederland. Het ging met name om tuin- en schilderklussen. In Zeeland zijn de meeste klussen uitbesteed, gevolgd door Noord-Holland. Dit blijkt uit de Klusmonitor, uitgevoerd door MarketResponse onder 1.033 Nederlanders, in opdracht van Werkspot.nl.

Het zijn met name jongeren (18 tot 34 jaar) die steeds meer klussen uitbesteden. Het afgelopen half jaar deed 44 procent van de jongeren van 18 tot 34 jaar dat. Dat is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

10 procent van de klussen heeft een kluswaarde tussen de 2001 en 5001 euro en 9 procent zelfs boven de 5000 euro. Hieronder staat de grafiek met het aantal uitbestede klussen met een kluswaarde van 1.001 tot 5.000 euro, onderverdeeld per leeftijdscategorie. In de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar heeft niemand een klus uitbesteed met een kluswaarde boven de 1.000 euro. Zij besteden alleen klussen uit met een kluswaarde van maximaal 100 euro. In de leeftijdscategorie 25 tot 34 jaar heeft 38 procent van de klussen een kluswaarde tussen de 1.001 en 5.000 euro.

klusmonitor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verf op ‘De Stip’ laat snel los

Een beter milieu begint met… olijfgroen

‘Geen tijd of geld werknemers voor scholing’    

Cursus duurzaam woningonderhoud en -renovatie

Albeda verdeelt onderhoud onder drie partijen


Naar archief >