Ga naar hoofdinhoud

Open dag Van Wijhe trekt 400 bezoekers


In het kader van de landelijke Dag van de Chemie opende Van Wijhe Verf afgelopen zaterdag haar deuren, op beide locaties in Zwolle, voor belangstellenden.

Hier kwamen ruim 400 bezoekers op af. Via een routekaart kon er door trainingslokalen, het magazijn en de fabriek gelopen worden. In de trainingslokalen werd uitleg gegeven over professioneel schilderwerk en konden kinderen, maar ook volwassen een mooie creatie maken met een kleurencentrifuge. In de fabriek kon er een robot bediend worden.

Ook op het kleurenlaboratorium, R&D laboratorium, in het blikmagazijn en de tapperij op locatie Russenweg 2-4 kon een kijkje worden genomen. Op het kleurenlaboratorium was het mogelijk om een blikje verf in je favoriete kleur te laten maken en op het R&D laboratorium kon je zelf testjes doen.

De Dag van de Chemie wordt elke twee jaar georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). Tijdens deze dag hebben chemiebedrijven en chemiegerelateerde organisaties in het hele land (zoals ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs- en kennisinstellingen) bezoekers laten zien dat er niets geheimzinnigs is aan de sector, de veiligheid hoog in het vaandel staat, chemie een boeiende werkomgeving biedt en dat chemiebedrijven producten maken die een onmisbare bijdrage leveren aan duurzame oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Mbo-schildersopleidingen bieden Open Huisdagen

Kors viert jubileum met open dag

‘Echt duurzame verf bestaat nog niet’

Van Wijhe fietst voor vitaliteit en duurzaamheid

Effectiviteit ‘smog-etende’ coatings vaak nihil


Naar archief >