Ga naar hoofdinhoud

Van Doorn schildert Gezusters, Hoogstraten test Ycoleum (video’s)


Twee nieuwe video’s op SchildersVAKTV deze week: Richard Hoogstraten test de tweede lijnolieverf. Was het vorige week Toplin van Rigo Verffabriek, deze week is het Ycoleum van Copperant. Een heel ander verhaal: het Haarlemse schildersbedrijf van Jef van Doorn staat hartje Amsterdam een prachtig pand te schilderen. Met Glazol XTD van De Vos Verf.

 

Het Haarlemse filiaal van De Vos Verf zit in dezelfde wijk als het schildersbedrijf. Dat schept een band. En Van Doorn vindt de olieachtige, duurzame, hoogglanzende alkydverf van De Vos de beste oplossing voor het eeuwenoude dubbelpand De Twee Gezusters.

 

 

Richard Hoogstraten, ondertussen, test rustig door. Drie lijnolieverven, dit is de tweede: Ycoleum, naar oud Amsterdams recept op de markt gebracht door Copperant. Heeft geen eigen grondverf, maar daarvoor dient de biobased Quatro van Copperant, ook een ‘groene’ verf, maar dan anders. Richard oordeelt, onder andere: ‘Een mooie, wat stugger kwastende verf met een een goede vloei en een sterk verhaal.’

 

 


Deel via:

5 reacties

 • Ad

  Ik vraag me af wat voor kwast hij gebruikt.

 • Jan Maurits

  Dag Ad. Wie bedoel je? Dan vragen we het na.

 • ad

  De kwast waarmee Richard Hoogstraaten verfde. Ofwel het vaste stof gehalte van Ycoleum is erg hoog (dat zou het zwaarder schilderen verklaren) ofwel de kwast heeft een enorm transportvermogen. Wellicht is de verf zwaar thixotroop? In elk geval de hoeveelheid verf die Richard opbracht per “doop” was fenomenaal.

 • jan maurits

  We gaan het hem vragen. In ieder geval gebruikte hij voor alle drie de verven dezelfde kwast. Letterlijk dezelfde.

 • Hoi Ad, ik ben me er niet van bewust dat ik meer dan anders verf opzet. Ook de kwast is niets bijzonders, gewoon een oude varkensharen kwast maat 16. Wel werk ik al sinds een jaar of vijf bijna alleen maar met lijnolieverven buiten. Misschien is mijn hand daar naar gaan staan. Wel is het inderdaad zo dat Ycoleum een hoger aandeel vaste stof heeft. dat verklaard de hogere weerstand. Ik heb het geschilderde deel droog opnieuw bekeken maar geen zakkers of schroeiplekken. Laagdikte is dus prima want hij dekt verder goed.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Zilveren C2C-certificaten voor Pilkington

Online verfwinkel weer stukje minder online

Amerikaanse olympiërs rodelen goed geschuurd

Open Dagen Cibap fysiek of online bij te wonen

SchildersVakkrant verwelkomt nieuwe columnist


Naar archief >