Ga naar hoofdinhoud

Van Antwerpen negende op EK Schilderen


Rutger van Antwerpen uit Barendrecht, derdejaars student Schilder op het Da Vinci College in Dordrecht, is als negende geëindigd op het Europees Kampioenschap Schilderen in Boedapest.

Deze titelstrijd, onderdeel van EuroSkills (Europese vakwedstrijden voor scholieren), vond van 26 tot en met 28 september plaats in de Hongaarse hoofdstad. Als nationaal kampioen schilderen vertegenwoordigde Van Antwerpen (19) Nederland in Boedapest.

Hij behaalde in totaal over de diverse uit te voeren vakdisciplines 690 punten. Europees kampioen werd de Oostenrijker Patrick Reitbauer met 752 punten.

De zilveren medaille sleepte de Hongaar Szabolcs Cseke in de wacht. De derde plaats was voor de Zwitserse Lea Meier. In totaal waren er 15 deelnemers.

Bij de EuroSkills zijn van Rutger en van de andere 10 nederlandse deelnemers opnames gemaakt door NPO3, voor een serie onder de naam Vakking 2018. Dat programa wordt 15 okt, 22 okt, 29 okt, 5 nov en 12 nov uitgezonden op NPO 3, steeds om 22:15 uur.

SchildersVAKTV maakte een reportage met Rutger van Antwerpen vlak voordat hij afreisde naar Hongarije. Dat is te zien op ons kanaal opYouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nu te zien: voorselectie Nationale SchildersVakprijs

OnderhoudNL trekt fel van leer tegen vakbonden

Duurzame inzetbaarheid financieren met MDIEU-subsidie

Schilderstudenten trainen met virtuele verfspuit

Kenniskring Restauratieschilders beklimt Domtoren


Naar archief >