Vakcollege voor Den Haag • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Vakcollege voor Den Haag


Den Haag is de eerste grote stad in Nederland met een Vakcollege: het ‘Vakcollege Maris Statenkwartier’. Nederland kende er al 29 maar die ontwikkelden zich tot dusver alleen in de regio’s.

Vakcolleges zijn elitescholen voor het vakmanschap, waar beroepstrots en een respectvolle relatie tussen leerling en docent centraal staan. Het Vakcollege is een Publiek-Private Samenwerking van VMBO’s, ROC’s en het bedrijfsleven.

 

Praktijkgerichte opleidingen

Hans de Boer, oud-voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, was vorig jaar mede-initiatiefnemer van de nieuwe moderne ambachtscholen, een nieuwe technische beroepsopleiding voor jongeren die een loopbaan in de techniek ambiëren. Meer praktijkgerichte opleidingen met zogenoemde leerwerkbanen moeten volgens De Boer jongeren die anders dreigen uit te vallen, aan een diploma en baan helpen.

 

Landelijk dekkend

De vakcolleges zullen ze bij elkaar zo’n 3500 vakmensen met een diploma op mbo 2 en 3 niveau afleveren voor de arbeidsmarkt. Het aantal vakcolleges telt nu ongeveer 1500 leerlingen. Verwacht wordt dat er volgend schooljaar meer dan 60 Vakcolleges zijn, landelijk dekkend, met zon 25.000 leerlingen.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Van Wijk Verf gaat in Elma doen

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

CAO-onderhandelingen gestart tussen OHNL, LBV, FNV en CNV

SchildersVAKTV: Erik Winkler in de schilderswerkplaats


Naar archief >