VAC helpt ‘Betere Schilders’ • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

VAC helpt ‘Betere Schilders’


Verf Advies Centrum (VAC) gaat leden van De Betere Schilder voorzien van vaktechnische expertise en advies.

Volgens Nick Polm (foto) van kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een normendocument voor schildersbedrijven. Dit document bevat de esthetische eisen en normen voor schilderwerk op hout, wat moet bijdragen aan duidelijkheid over het te verwachten eindresultaat. ‘Met het boekwerk en het kant-en-klare invulformulier hebben schilder en opdrachtgever al bij oplevering direct zekerheid over de geleverde kwaliteit.’

Mochten na afronding van de klus toch verschillen bestaan in interpretatie over het werk, kan een beroep worden gedaan op het Verf Advies Centrum om een bindende en onafhankelijke inspectie uit te voeren. Eventuele openstaande facturen worden in een depot gestopt, waardoor de schilder verzekerd is van uitbetaling wanneer het werk conform de normen is uitgevoerd.

‘Opdrachtgevers verwachten een onafhankelijk oordeel bij een inspectie’, zegt Polm. ‘Deze samenwerking voorziet daarin. Inspecties worden uitgevoerd voor een vast laag bedrag en geven opdrachtgever en -nemer, vanwege de bindende uitspraak, direct zekerheid over het uitgevoerde werk.’ De Betere Schilder meldt voorts dat de nieuwe website van de organisatie in de lucht is: betereschilder.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Betere Schilder: laat een ander de zonnepanelen weghalen

NOA: ‘Stukadoor, gebruik term ‘sausklaar’ niet meer’

Fabrikant ANZA en organisatie Betere Schilder gaan samenwerken

Betere schilder: cursussen voor thuiszitters, posters en buttons voor de doorwerkers

Betere Schilder en Copperant werken samen


Naar archief >