Ga naar hoofdinhoud

Tweede editie Nationale Isolatiedag


Wegens succes geprolongeerd: op 27 april wordt de tweede editie van de Nationale Isolatiedag in het NOA Afbouwcentrum te Veenendaal georganiseerd.

Wegens succes geprolongeerd: op 27 april wordt de tweede editie van de Nationale Isolatiedag in het NOA Afbouwcentrum te Veenendaal georganiseerd.

De Nationale Isolatiedag die in 2009 voor het eerst werd gehouden, was een groot succes. Nu de roep om duurzaam bouwen en vergaande isolatie van woningen en gebouwen steeds luider wordt, is besloten om voor de tweede keer de Nationale Isolatiedag te organiseren.

De organisatoren, Stichting Spaar het Klimaat (waarin Saint-Gobain Glass onder andere participeert) en de Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven (VENIN), hebben gekozen voor dezelfde succesvolle formule als vorig jaar. Centraal in deze formule staat informatie overdracht en het informeel met elkaar in contact brengen van de verschillende doelgroepen. Standhouders krijgen op de infomarkt de beschikking over kleine uniforme stands. Daarnaast worden een grote serie informatieve lezingen gehouden van maximaal vijftien minuten.

De Nationale Isolatiedag is met name bedoeld om beslissers bij opdrachtgevers, adviseurs, woningcorporaties, aannemers en overheid te informeren over de niet te onderschatten bijdrage die isolatie kan leveren aan energiebesparing en de beperking van de CO2 uitstoot.

Isolatie

Of we gebouwen moeten isoleren, is op dit moment geen vraag meer. Dat wil nog niet zeggen dat iedereen al weet hoe. Het thermisch isoleren van de gebouwschil krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Dit terwijl hiermee juist de grootste besparingen te bereiken zijn en de isolatiebranche solide, betrouwbare en beproefde oplossingen biedt.

De Nationale Isolatiedag toont die oplossingen, volgens de organisatoren. Zeker niet allemaal nieuwe oplossingen maar dat wil niet zeggen dat ze voldoende bekend zijn, wat wel nodig is nu we aan het begin staan van de tweede isolatiegolf sinds de oliecrisis van 1973.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Heimtextil gaat niet door in januari

Update van factsheet Lichamelijke Overbelasting

Webinar over ‘Vervroegd Uittreden’ en ‘Generatiepact’

Vliegtuigen kampen met afbrokkelende verf

Uitreiking Nationale SchildersVakprijs 2021 terugkijken


Naar archief >