Tweede editie Bestelauto Expo • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Tweede editie Bestelauto Expo


Beursorganisator EXPOMotion organiseert op 13 en 14 november de tweede editie van Bestelauto Expo, vakbeurs voor de bestelautobranche. Men richt zich op zzp’ers, mkb’ers, fleetowners en automotive managers.

De locatie is wederom Expo Houten en de toegang is, na online voorregistratie,gratis. Bestelauto Expo, dat vorig jaar ruim 1.500 bezoekers trok, biedt opnieuw een ‘all in one’ concept: bezoekers kunnen op één dag kennismaken met alle denkbare aspecten van de lichte bedrijfswagen.

Bezoekers krijgen tijdens het event niet alleen aankoopadvies, maar kunnen zelfs ter plaatse hun bestelauto inruilen voor een nieuwe. Verder is er veel aandacht voor de inrichting en inbouw, belettering, leasing en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen. Bestelauto Expo is daarmee zowel een complete als een bijzonder overzichtelijke beurs.

Voor de nieuwe editie legt organisator Patrick van Tilburg van EXPOMotion de nadruk onder meer op nieuwsvoorziening aan fleetowners; juist deze groep heeft het evenement van afgelopen jaar goed bezocht. “We zien twee fenomenen: sterk groeiende verkoopaantallen van nieuwe bestelwagens en veel technologische innovatie. Beide zullen voor veel veranderingen gaan zorgen.”

De elektrificatie gaat, volgens Van Tilburg, ook voor fleetowners en wagenparkbeheerders een rol spelen, zeker in de logistieke dienstverlening vanuit onder meer de e-commerce. “Maar ook de mkb’er en zzp’er krijgt te maken met nieuwe technieken in, op en rondom het voertuig. Het zal hun helpen om veiliger, duurzamer en tegen lagere kosten hun bestelauto’s te gebruiken.”

Deze thema’s komen ruimschoots aan bod op Bestelauto Expo 2018; niet alleen op de stands, maar ook tijdens de congressen en workshops die we op beide beursdagen organiseren.” En dat onder de noemer ‘de toekomst van de bestelauto’, waarvoor we samen met zoveel mogelijk exposanten een innovatieplein gaan inrichten.”

Meer standruimte

De beurs zelf krijgt een iets andere indeling, die niet alleen meer vierkante meters beursvloer oplevert, maar ook de horeca centraal in de hallen lokaliseert. Van Tilburg: “We rekenen erop dat meer importeurs en dealers van bestelauto’s standruimte gaan aanvragen. Onze nieuwe indeling houdt daar alvast rekening mee. Vorig jaar waren er al 76 standhouders en ik verwacht dat dat aantal zal toenemen.” Ook nieuw is dat de congressen plaatsvinden in een speciaal daarvoor ingericht theater, dat direct en gemakkelijk vanaf de beursvloer toegankelijk is.

Wat blijft, is de mogelijkheid om tijdens Bestelauto Expo met nieuwe bestelauto’s proefritten te maken. Voor de standhouders is dit een uitgelezen mogelijkheid om aanstaande kopers van de kwaliteiten van hun modellen te overtuigen. Speciale aandacht is er naar verwachting voor elektrische modellen, ook op de beursvloer zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


‘Corona laat zien: bescherm zzp’er beter’

‘Belastingvoordeel voor zzp’er moet verdwijnen’

Regering: ‘Eén basisverzekering alle arbeidsongeschikten’

Bouw loopt achter bij invoeren btw-id


Naar archief >