Toyota start met hittereflecterende verf • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Toyota start met hittereflecterende verf


Het Japanse autobedrijf biedt sinds kort de hybride Prius aan in een limoengroene kleur. De verf die gebruikt wordt weerkaatst meer hitte dan zilveren of witte auto’s en helpt te besparen op de inzet van airconditioning en daarmee op brandstof.

Het is voor het eerst dat een autofabrikant hittereflecterende verf op productieauto’s toepast, volgens tech-website Wired. De speciale werking van de coating komt door de toepassing van relatief grote titaandioxine (TiO2)-deeltjes, in combinatie met carbon black (zwartsel, een residu van onvolledige verbanding). De verf moet tot wel 9 graden verschil in temperatuurverhoging met gewone auto’s kunnen veroorzaken en heeft zich in een vergelijkende test met een witte auto al bewezen.

Voorlopig zijn Toyota Priussen met deze verf alleen in Japan te verkrijgen. Op den duur moeten ook andere kleuren met deze kwaliteit aangeboden kunnen worden.

Wel zijn er nog twijfels over de duurzaamheid, door de grotere partikels is er de mogelijkheid dat de hechting met de base-coat minder is dan bij andere autolakken.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

‘Black Lives Matter’ voor Trump Tower geschilderd

Zorg OnderhoudNL-leden over omzet en werkgelegenheid

Directiewisseling bij Altrex

Nieuw beleid reductie aanrijdgevaar in bouw

Geen Glasplein op Bouwbeurs 2021


Naar archief >