Ga naar hoofdinhoud

Tour de France op zijgevel Utrecht


De Tour de France, ‘s werelds grootste wielerevenement, start op 4 juli aanstaande in de stad Utrecht. Ter ere van ‘La grande boucle’ laat Utrechter Mathijs Ran op de zijgevel van zijn huis aan de Kruisstraat een  30 m² grote Tour-muurschildering aanbrengen door decoratieschilder Jos Peeters.

We zien op de muur straks de Utrechtse grachten met daarboven een Eiffeltoren. Langs de grachten fietsen wielrenners, terwijl  mensen staan toe te kijken. Die krijgen waarschijnlijk gezichtjes van bekende Utrechtenaren Paus Adrianus, Dafne Schippers, Marco van Basten en Dick Bruna.

Voor de muurschildering gebruikt hij veel Keim-producten en enkele silicaat pigmenten. De ovale muurschildering van Peeters wordt op 3 juli officieel onthuld, één dag voor de start. beeld

Met officiële goedkeuring van zowel gemeente Utrecht, Monumentenzorg als de Tour-organisatie voert de schilder het bijzondere schilderproject uit in opdracht van de gemeentelijke werkgroep Directe Voorzieningen.

Peeters schilderde 27 jaar geleden al eens een Oostvlaamse Wielermuur in het Belgische Ronse, vlakbij de eindstreep van het WK Wielrennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Shepard Fairey maakt grote mural in Amsterdam

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Brabants duo maakt ’s werelds mooiste mural

Utrecht en Amsterdam spannen samen voor duurzame woningbouw

SprayMaster als kunstschilder-apparaat (video)


Naar archief >