Testbewoner Growing Green concept • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Testbewoner Growing Green concept


Lavina Borsboom neemt de sleutel in ontvangst van de woning die zij met haar gezin gaat testen. Foto: Hans de Lijser fotografie

The proof of the pudding is in the eating. Lavina Borsboom gaat als ‘testbewoner’ voor woningcorporatie Woonbron aan de slag. Onderzocht wordt of haar, volgens de Growing Green methode gerenoveerde woning, in bewoonde staat het gewenste resultaat oplevert.

Begin november deed de corporatie een oproep voor een testbewoner voor de woning Meermanstraat 36 in Delft. In een experiment onderging deze woning dit jaar een duurzame renovatie volgens de Growing Green methode. Een primeur in Nederland op het gebied van duurzaam renoveren in gestapelde bouw. Het resultaat: meer wooncomfort en een sterk verbeterd energielabel; van G naar A.

Testperiode

Samen met haar gezin doet mevrouw Borsboom nu mee aan de volgende fase in dit experiment. Daarin zal duidelijk worden of de getroffen maatregelen in bewoonde staat het gewenste resultaat opleveren en effect hebben op het energieverbruik, ruimtetemperatuur en luchtkwaliteit. Hiermee levert het gezin Borsboom een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid in wonen. Na deze testperiode mag het gezin in de woning blijven wonen.

Growing Green

Dit jaar lanceerden Smits Vastgoedzorg en partners een vernieuwend concept op het gebied van duurzame renovatie: Growing Green. Een primeur in Nederland. Niet eerder was het mogelijk om individuele galerijwoningen te verduurzamen. Woonbron stelde een galerijwoning beschikbaar om het experiment in de praktijk toe te passen.

Biedt kansen

Dennis Gerlof, directeur Woonbron: “Als dit een succes is, biedt deze aanpak mooie kansen voor ons werk. Bijvoorbeeld om extra te kunnen verduurzamen als een woning vrijkomt of om een duurzame renovatie te kunnen uitvoeren zonder eerst de benodigde 70 procent draagvlak van de bewoners te halen. Daarnaast kan deze aanpak ook interessant zijn voor het verduurzamen van onze huurwoningen in VvE woongebouwen.”

Met de recente Growing Green-aanpak in de woning Meermanstraat 36 is het in technisch opzicht al geslaagd. De initiatiefnemers zijn nu benieuwd hoe het gebruik in bewoonde staat bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV | Schilderspret in Druten

SchildersVAKTV: Luxeproject en tips voor decoratieschilders

Renovatie & Monument verplaatst naar oktober

Nieuwe prijs voor renovatie-oplossingen

Zonnestraal met betonemaille-imitatie (video)


Naar archief >