Ga naar hoofdinhoud

Sweet Embrace is bij AkzoNobel kleur van het jaar 2024


AkzoNobel’s kleur van het jaar 2024 heet Sweet Embrace. Het is een roze pasteltint die is geïnspireerd op donsveren en avondwolken.

Het verfconcern heeft wereldwijd uitgebreid onderzoek gedaan naar maatschappelijke tendensen en design- en consumententrends voor 2024. ‘Dit onderzoek heeft aangetoond dat we, in veranderde tijden, behoefte hebben aan geborgenheid. We hebben behoefte aan rustgevende plekken, maar die ook vreugdevolle momenten bieden. Dit zijn de trends die onze eigen verf-en-coatings-kleurenexperts en internationale designers hebben geïdentificeerd en die van invloed zijn op hoe we onze kleuren kiezen,” aldus Henri Bijsterbosch, Color Marketing Manager Industrial Coatings van AkzoNobel.

Drie kleurverhalen bij Sweet Embrace

AkzoNobel’s Global Wood Design Studio in High Point, North Carolina, heeft drie unieke paletten (of ‘kleurverhalen’) rond de kleur van het jaar gecreëerd. Daarbij staan de thema’s verbinding, rust en vreugde centraal. Sweet Embrace biedt houtbewerkers en ontwerpers van meubelen, vloeren, kasten en bouwelementen de mogelijkheid om voor hun klanten in veranderende tijden een warme, serene en bevrijdende omgeving te creëren, aldus AkzoNobel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Biobased coating AkzoNobel voor in Kia EV9

Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Chinese verfmerk Huarun echt in handen van AkzoNobel

Op missie met kinderen in het Rijksmuseum

Climate Proof kozijn: slechts één keer in de 25 jaar schilderen


Naar archief >