Street Art Awards uitgereikt • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Street Art Awards uitgereikt


De winnaars van de Street Art Awards Benelux 2018 zijn bekend gemaakt. Het duo Telmo Miel won de prijs van Best Global Mural. Best Artist werd Leon Keer. De Publieksprijs 2018 was voor Studio Giftig. 

Daniel Mac Lloyd uit Luxemburg werd uitgeroepen tot Young Talent 2018.  Prsentatrice Birgit Schuurman maakte al deze winnaars bekend op zondag 16 september in Theater Rotterdam.

De awards zijn een initiatief van stichting Street Art Amsterdam (zet zich in voor erkenning van street art (murals, graffiti, 3D kunst, stencil arals e.a.) en Boomerang Agency.

Een van de werken van Leon Keer.

In navolging van de Dutch Street Art Awards zijn de prijzen dit jaar voor het eerst gericht op artiesten uit de gehele Benelux. De awards zijn opgedeeld in tien categorieën, waaronder Young Talent en Most Inventive.

Iedere artiest kon in de verschillende categorieën werk inzenden waaruit door honderd ‘pre-selectors’ een selectie werd gemaakt via een app. Deze ‘pre-selectors’ hebben allen hun sporen in de street art scene verdiend.

Vervolgens heeft een professionele jury de voorselectie beoordeeld en een wildcard toegekend wat leidde tot de uiteindelijke nominaties. Voor de publieksprijs kon het publiek stemmen via de website: www.streetartawards.org.

Internationale jury

Voor de Street Art Awards Benelux 2018 selecteerde de organisatie een jury van experts en grote namen uit de street art scene. De jury bestond onder anderen uit Yasha Young (oprichter en directeur van Urban Nation in Berlijn), Mick La Rock (Europa’s eerste en een van de bekendste vrouwelijke graffiti artiesten) en Ralph Keuning (Museum de Fundatie Zwolle).

Medeorganisator Bo The (Boomerang Agency): “Met deze prijzen willen we street art en de makers zichtbaarheid geven en hun prachtige werk uit de anonimiteit halen. Er moet meer waardering komen voor deze bijzondere kunstvorm. En de artiesten verdienen de credits.”

Alle winnnaars van de Street Art Awards Benelux 2018 op een rij:
Global Mural: Telmo Miel (Rotterdam/ Amsterdam)
Benelux: Bier en Brood (Rotterdam)
Best Artist Benelux: Leon Keer (Utrecht)
Publieksprijs: Studio Giftig (Veldhoven)
Young Talent: Daniel Mac Lloyd (Luxemburg)
Best Message: Icy & Sot (USA)
Greatest Gallery: GO Gallery (Amsterdam)
Local Initiative: Keith Haring mural (Amsterdam)
Most Inventive: BonBon (Utrecht)
Best Photo / Video: Wojofoto (Amsterdam)


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuw 'jasje' voor SchildersVak.nl

Fieldtester met nieuw spuitpistool (video)

ERA: ‘Huren machines beter voor milieu’

Geld voor schoner vervoer naar bouwplaatsen Rotterdam

Amsterdam heeft nieuwe Schildervakopleiding


Naar archief >