Ga naar hoofdinhoud

Stichting voor kwaliteit aanbestedingen


Stabi staat voor Stichting Aanbestedingsinsitituut Bouw en Infra en is een initiatief van Bouwend Nederland.

De kwantiteit van aanbestedingen in de bouw en infra neemt alleen maar
toe, maar de kwaliteit laat nog veel te wensen over. Daar gaat de Stabi
verandering in brengen.

 

Onafhankelijk
Het Aanbestedingsinstituut is onafhankelijk en zal worden bijgestaan door een Raad van Advies. Daar kunnen in de toekomst ook vertegenwoordigers van opdrachtgevers in plaatsnemen.

 

Doordat Bouwend Nederland sinds 1 januari 2008 geen deel meer uitmaakt van het Adviescentrum Contracten en Aanbestedingen (ACA) , was er geen onafhankelijk instituut meer voorhanden dat overheidsopdrachtgevers in de bouw en infra kon aanspreken op de manier waarop zij aanbesteden. De stichting gaat dat gat opvullen.

 

Procederen
Leden van Bouwend Nederland konden al bij Bouwend Nederland Advies terecht met vragen over aanbestedingen. Vanaf nu worden vragen die relevant zijn voor de hele branche doorgesluisd naar de Stabi. Het is vervolgens de Stabi die reageert namens de gehele branche. Dat gebeurt niet alleen na een melding van de lidbedrijven van Bouwend Nederland.

 

De stichting screent alle aanbestedingen op het gebied van bouw en infra. En zij bekijkt dus ook zelfstandig of er dingen in staan die niet door de beugel kunnen en of er reden is om actie te ondernemen. De statuten van Stabi maken het mogelijk om fouten in een aanbestedingsprocedure zo nodig ook juridisch aan te pakken.

 

Stabi is voor iedereen als volgt bereikbaar. Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra, Postbus 461, 2700 AL Zoetermeer, 079 3252 246. Binnenkort wordt de Stabi ook bereikbaar per e-mail en wordt de eigen website ingericht.

 

Bron: Bouwwereld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vastgoed upgraden en houtinnovaties centraal op vakbeurzen

Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Glasstec biedt start-up zone voor glasinnovaties

Glashelder over glas op docentendag Savantis

Pilkington introduceert Mirai low carbon glass


Naar archief >