Ga naar hoofdinhoud

Stemmers mogen murals in Geleen bepalen


Geleen krijgt er twee unieke muurschilderingen bij. Aan beide kanten van de plaatselijke Julianatunnel komen murals over het lokale mijnverleden en het innovatieve karakter van de stad. De gemeente heeft hiervoor zes schetsen van drie kunstenaars onthuld, waarop iedereen kan stemmen.

Een van de ontwerpen

De drie specialisten in muurschilderingen die de schetsen hebben ingeleverd zijn: Nash (Werner), Erwtje (Robert) en Lars Ickenroth. Er kan tot en met 8 februari worden gestemd.

Bekijk hier de zes ontwerpen. Nadat alle stemmen zijn geteld, worden de twee winnende schetsen medio 2023 aangebracht.

Een van de ontwerpen

De murals maken onderdeel uit van het overall-project ‘Limburg Murals’, een initiatief van stichting Limburg Straalt, dat wordt gesteund door de Provincie Limburg. In Geleen heeft de stichting samenwerking gezocht met de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits, Stadslabs Sittard-Geleen en de gemeente, zo meldt Sittard-Geleen Nieuws.nl.

Als locatie is de Julianatunnel gekozen. De tunnel grenst aan de ene zijde aan het centrum en de andere zijde aan het Mauritspark (vernoemd naar de staatsmijn). Staatsmijn Maurits sloot 55 jaar geleden de deuren en dat is een mooie aanleiding voor dit project. De tunnel speelde een belangrijke rol bij het transport van kolen uit de mijn.

Nog een ontwerp


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Anne Eerdman gekroond tot Nederlands kampioen schilderen

Maasmond opent vestiging in Eindhoven

Arbeidsinspectie ziet veel valgevaar op 200 bouwplaatsen

Webinar over meerwaarde van RGS

Aantal schone bedrijfswagens op de weg neemt toe


Naar archief >