Ga naar hoofdinhoud

Stemadvies: de muze van Westra


In het kader van het Rembrandt-jaar heeft de stichting 'Rembrandt Leeft!' een wedstrijd onder kunstenaars uitgeschreven. Er is een vakjury maar ook het publiek kan stemmen op het mooiste schilderij in de stijl van de oude meester.

Er kan nog tot 22 november gestemd worden. Het aanbod, dat op deze website te vinden is, is nogal rijp en groen door elkaar: verdienstelijke en minder verdienstelijke amateurproducties tussen producten van kunstenaars die al een stuk verder zijn.

Uiteraard staat het iedereen vrij om te stemmen voor wie men wil (of niet te stemmen). Graag wijst de redactie wel op de inzending van Gabriëlle Westra ‘Mijn moderne Muze‘. Westra is geen onbekende in de schilderssector. De echtgenote van Randolph Algera werkte mee aan menig groot restauratie- of decoratieproject en was samen met haar man de organisator van de Salon de Décoration in Leeuwarden, vorig jaar. Haar inzending voor de Rembrandt-wedstrijd toont een oude vrouw in de stijl en belichting van de meester, maar dan aangeschenen door wat ze in haar hand heeft: een ipad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SP&M Challenge 2: ‘Afplakken is niet voor de poes’

Challenge: ook het fijne schilderwerk (video)

Schilderswereld in coronatijd vlog 7: Randolph en Gabriëlle

Vier dagen lang Salon 2018 in Leeuwarden


Naar archief >