Stakende schilders maandag naar Tilburg • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Stakende schilders maandag naar Tilburg


Het protest tegen de schilders-cao die OnderhoudNL en vakbond de Landelijke Belangen Vereniging (LBV) onlangs afsloten, wordt voortgezet. Stakende schilders bivakkeren komende maandagochtend voor het hoofdkantoor van de Van Aarle Coolen Groep in Tilburg.

Dat meldt de organisator, FNV Bouw. De stakers voeren, naar eigen zeggen, actie voor een cao met meer koopkracht en meer echte banen. Ze doen maandag in Tilburg aan ‘anger-management’ door tegen een boksbal te slaan en hun ongenoegen luidruchtig te uiten. De Van Aarle Coolen Groep is één van de prominente leden van OnderhoudNL, meldt het FNV. De directeur is lid van het algemeen bestuur van de werkgeversorganisatie.

De stakende schilders eisen een goed perspectief in de sector en een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden. Actiecoördinator Dick Koerselman: “We gaan net zo lang door met acties totdat OnderhoudNL weer aan tafel gaat met de FNV om afspraken te maken over een fatsoenlijke cao. Deze werkgeversclub heeft de schilders dubbel bestolen, van hun arbeidsvoorwaarden en van hun zeggenschap over de cao. De schilders zijn kwaad over de slechte cao én over het feit dat deze cao een dictaat is, dat zij niet zijn betrokken en geraadpleegd. Vandaar deze actie, en we gaan door totdat er een fatsoenlijk aanbod ligt.”

Werkgevers voeren aan dat er een loonsverhoging is afgesproken in de nieuwe cao en dat de schilders dus niet moeten zeuren. Koerselman: “Die zogenaamde loonsverhoging voor onze schilders is pure volksverlakkerij. Ze zouden er dit jaar in totaal 4,75% op “vooruit” gaan. Dat lijkt heel wat, maar door forse verslechteringen van allerlei andere regelingen betaalt de schilder die uiteindelijk dubbel en dwars zelf en levert hij daar bovenop nog eens tot 1.800 euro in.”

 

3 reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

CAO-partijen: Bouwvak in onderling overleg

OnderhoudNL en LBV: beoordelingsgesprekken mogen uitgesteld

OnderhoudNL wijst op hiaten in NOW-regeling

Modelbrief coronamaatregelen voor bedrijven

Corona: OnderhoudNL doet oproep aan corporaties


Naar archief >