Ga naar hoofdinhoud

Sigma: Bruin is het nieuwe grijs


Sigma Coatings presenteert de trendkleuren van 2021. Verzachtte tinten die dienen als verlossing voor de overprikkelde consument in deze onzekere tijden. “Bruin is het nieuwe grijs.”

“We willen professionals en consumenten in staat stellen om een meer persoonlijke kijk op kleur te hebben en met vertrouwen kleuren in hun projecten en huizen op te nemen”, stelt Donna Taylor, commercieel kleurexpert bij Sigma Coatings (PPG).

‘Be Well’ trendpalet

Geïnspireerd door de veranderende en diverse levensstijlen zijn de trendkleuren van 2021 gericht op welzijn en het vinden van balans. “Met de wereld als schuilplaats voor de betere helft van het jaar, zijn we begonnen te verlangen naar menselijke verbondenheid en omarmen we eenvoudige activiteiten, waaronder wandelen, bakken en tuinieren,” zegt Taylor.

“Deze organische, maar hoopvolle kleuren – die vooral te vinden zijn in ons ‘Be Well’ trendpalet – vertegenwoordigen waar we naar hebben verlangd na decennia van over-stimulatie en overconsumptie: eenvoud en rust.”

Bruin, het nieuwe grijs

Volgens Taylor hebben grijstinten de afgelopen jaren de interieurwereld gedomineerd als de perfecte neutrale kleur. Maar nu consumenten verlangen naar meer warmte en op zoek zijn naar die verbinding met de aarde, bewegen we ons van de koelere grijstinten naar de warmere bruintinten.

Taylor: “Wanneer de wereld gebeurtenissen meemaakt die onrust, angst en verdriet veroorzaken, neigen we naar troostende kleuren die ons in staat stellen om een persoonlijke terugtrekking uit de wereld te creëren. Deze comfortkleuren zijn vergelijkbaar met ‘comfort food’ – beide bieden een zeker gevoel van vertrouwdheid en normaliteit bij het zien van het onbekende.”

Transcend (PPG1079-4)

Transcend

Transcend (PPG1079-4) is een voorbeeld van zo’n kleur. Het is een warme tint met een zachte rode ondertoon, waardoor de kleur nog complexer is dan een vlak beige. De veelzijdige kleur kan worden gebruikt als hoofdkleur voor grote open concepten, maar werkt ook prachtig samen met andere neutrale kleuren en genuanceerde pastelkleuren of zelfs als achtergrond om meer levendige kleuren te laten knallen. Deze kleur is te vinden in alle drie de trendpaletten (Be Well, Be True  en Be Wild) voor 2021 van Sigma Coatings.

Eén reactie op “Sigma: Bruin is het nieuwe grijs

  • Klaas de Wit

    Er wordt gesproken over de kleur bruin, maar goed beschouwd gaat het over een kleur met een zweem van bruin erin.
    Er is in het verleden gebleken dat maar twee procent van de mensen een zekere voorkeur had voor de kleur bruin.
    De symbolische werking van de kleur bruin wordt geassocieerd met domheid, ellende en met armoede, maar ook met het nationaal-socialisme. Kijk maar naar de vooroorlogse interieurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Muurschilderingen frissen Oosterparkwijk op

Verf die met druk op de knop van kleur verandert

WTA-studiedag ‘Buitenverfsystemen op historische gebouwen’

Spoorhuisje deze keer centraal in kleurtwist

Brave Ground de kleur van 2021 volgens AkzoNobel


Naar archief >