Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV: tips voor washi en Michiel van der Laar


Michiel van der Laar, een van ’s werelds beste marmer- en houtimitators, past de oude ambachtelijke schilderstechnieken op heel nieuwe manieren toe. Zoals bij behangontwerpen. En in schilderijen van gigantische tulpen. En wie met washi-tape werkt heeft vast iets aan de tips op SchildersVAKTV.

Want in de nieuwe afspeellijst Vaktechniek legt daar Lars van de Looij van Deltec Tape uit hoe je ervoor zorgt dat de tape optimaal zijn werk doet, waar je op moet letten als je de tape verwijderd en hoe je de rol na gedane zaken moet opbergen. Handig.

In verband met de Salon 2018 in Leeuwarden interviewde SchildersVAKTV Michiel van der Laar in Vught, wijd en zijd bekend om zijn bijna-perfecte hout- en marmerimitaties. Veel minder bekend is dat Van der Laar ook ontwerpen maakt voor behangsels. Hij past daar de oude schilderstechnieken bij toe. En hij schildert ook. We zien een overweldigend wandschilderij in drie delen met reuzengrote tulpen. ook daarboor heeft Van der Laar, legt hij uit, ambachtelijke schildertechnieken gebruikt.

De video’s zijn de oogst van deze week van SchildersVAKTV, het YouTube-kanaal van Schildersvak.nl. Sinds januari posten we elke week minstens twee nieuwe video’s over en voor professionele schilders. Niet missen, ‘abonneer’ je dan op ons kanaal en klik op het ‘belletje’. Je krijgt dan een notificatie als er een nieuwe video is geupload.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe bbl-opleiding decoratie- en restauratieschilder

Videoserie: Erik Winkler legt uit dat schilder álles kon

Cuypersplafond wordt gerestaureerd

Studenten helpen bij restauratie Cuypershuis

Vier dagen lang Salon 2018 in Leeuwarden


Naar archief >