Ga naar hoofdinhoud

Schildersscholen op Ambacht in Beeld Festival


Het jaarlijkse Ambacht in Beeld Festival vindt op 23 en 24 september plaats op een nieuwe locatie: de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Nieuw in de programmering zijn de Opleidingsdagen op 21 en 22 september. Nimeto, Cibap en SintLucas doen hieraan mee.

De drie mbo-(schilders)vakscholen zetten in de NDSM Loods hun schildersopleidingen in de schijnwerpers. De Opleidingsdagen zijn namelijk specifiek bedoeld voor scholieren met ‘maakdrang’.

Zit je op het vmbo, de havo of het vwo en zoek je een toffe vervolgopleiding? Kom naar onze opleidingsdagen, zo roept de organisatie van het Ambacht in Beeld Festival jongeren op. Ook decanen en ouders zijn van harte welkom.

De scholieren kunnen tijdens de twee Opleidingsdagen gratis (schilder)workshops volgen en kennismaken met allerlei ambachtelijke vakopleidingen uit heel Nederland.

Stichting Ambacht in Beeld start dit nieuwe initiatief om meer bekendheid, zichtbaarheid, waardering én instroom te genereren voor kleinschalige ambachtelijke vakopleidingen.  Het Expertisepunt Specialistisch Vakmanschap van de SBB is samenwerkingspartner.

Behalve de drie schildersscholen zijn onder andere aanwezig: Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en Rotterdam, Dutch Health Tech Academy, ROC Midden-Nederland (natuursteenbewerken), Vakschool Schoonhoven, Leidse Instrumentmakers School, Regiocollege (restauratietimmeren) en Stichting Amsterdam City of Diamonds (diamantslijpen).

Festival

Het Festival vindt dan op 23 en 24 september plaats. Van kleding repareren met gouddraad tot Venetiaans glaswerk en van vioolbouw tot Koreaanse schildertechniek. Ruim 90 meester-ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en vaardigheden met het publiek tijdens workshops, masterclasses en demonstraties.

Daarnaast vind je er exposities, een horecaplein met (vegan) eten en drinken, proeverijen en foodworkshops. Er is een materialenbeurs en een podium met optredens. Kortom, een grootse, inspirerende happening in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. De kaartverkoop voor workshops en masterclasses start op 1 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Nieuwe handleiding ‘Gevaarlijke stoffen in oude verflagen’

Effect van mbo-miljarden is onduidelijk

Met tool wagenpark scannen voor ZE-zone

Akzo-personeel krijgt er tien of negen procent loon bij


Naar archief >