Schilderspensioen: 0,5 procent erbij in 2019 • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Schilderspensioen: 0,5 procent erbij in 2019


Iedereen die pensioen ontvangt van het BPF Schilders krijgt er in 2019 0,5 procent bij. Dat kan doordat de ‘beleidsdekkingsgraad’ van het BPF in september boven de 110 procent lag.

De 0,5 procent betreft de zogenaamde ‘toeslagverlening’ een verhoging die gerelateerd is aan de geldontwaarding, de inflatie. De toeslagverlening mag alleen worden verstrekt als de beleidsdekkingsgraad boven de 110 procent is. Dat is de gemiddelde dekking die het fonds heeft, gerekend over 12 maanden, om de pensioenen te kunnen uitbetalen.

De CPI, de Consumentenprijsindex, een belangrijk cijfer om de inflatie te bepalen, lag de laatste maanden rond 2 procent. De toeslagverlening compenseert de werkelijke inflatie dus zeker niet. Ook dit is weer door de regels bepaald, het BPF spreekt van een beleidsdekkingsgraad van 130 procent die het pas mogelijk maakt de inflatie-achterstand van de pensioenen (in stapjes) te kunnen corrigeren. Stijging van de dekkingsgraad is voornamelijk afhankelijk van een stijgende kapitaalrente.

Overigens werd onlangs bekend dat de uitspraak van de rechter in de zaak die door Zelfstandigen Bouw is aangespannen tegen het BPF inzake de verplichting van zzp’ers op aan het fonds af te dragen, een uitspraak die dezer dagen werd verwacht, is uitgesteld tot dit voorjaar.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >