Schilders scoren erop los bij De Betere Schilder • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Schilders scoren erop los bij De Betere Schilder


Meesterschilder en restaurateur Koen Dijkstra heeft de jaarlijkse klanttevredenheidsaward gewonnen van kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. De Eindhovenaar scoort gemiddeld een 9,9.

Koen Dijkstra

Dit cijfer behaalt hij op basis van veertien beoordelingen. De Betere Schilder voert sinds 2005 klanttevredenheidsonderzoeken uit bij opdrachtgevers. Sinds enkele jaren neemt reviewbureau Klantenvertellen uit Tilburg – volgens De Betere Schilder een onafhankelijke partij – dit voor zijn rekening. Erkend Betere Schilders kunnen hiervan gratis gebruik maken.

De reviews zijn door alle klanten openbaar in te vullen en worden gecontroleerd door Klantenvertellen. De Betere Schilder meldt dat dit jaar 1.800 beoordelingen zijn opgesteld, met een gemiddelde waardering van maar liefst 9,4.

Dat roept de vraag op of ontevreden klanten het beoordelen van een schilder niet überhaupt links laten liggen. Ook is niet in het onderzoek meegenomen of schilders al dan niet zélf klanten aansporen tot het schrijven van jubelende recensies. Niettemin liegen de cijfers er niet om. In de drie top drieën die De Betere Schilder heeft opgesteld scoort geen schilder lager dan een 9,6. Alleen degenen die meer dan tien beoordelingen hebben gekregen, dingen mee om de klanttevredenheidsaward.

In Zuid-Nederland wordt Dijkstra (‘Ik ga mijn klanten zeker bedanken’) op plaats twee en drie gevolgd door respectievelijk Eddie Kok Schilderwerken uit Nieuwkuijk en De Vakbroeders uit Soerendonk. Daarbij aangetekend dat laatstgenoemde partij maar liefst 57 reviews ontving, vier keer zoveel als Dijkstra.

In het midden van het land eindigt Vincent Jansen uit Rozendaal, net als vorig jaar, op de eerste plaats. Gevolgd door De Ridder Schilderwerken uit Schoonhoven en P. Rorije uit Apeldoorn. In Noord-Nederland strijkt een compleet verraste Henk Postma uit Zwagerbosch met de eer. Flevo Painting uit Almere en Nosta Schilderwerken uit Alkmaar eindigen als tweede en derde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Wandschildering belooft sensatie te worden

Coating van schepen oorzaak microplastics

De Betere Schilder ‘helpt’ bij ziekteverzuim

De Betere Schilder: ‘Voorkom onnodige premie’

Student onderzoekt werksituatie zzp-schilders


Naar archief >