Ga naar hoofdinhoud

Schilders overwegend niet naar Bouwbeurs


 

Vooral architecten en hoofdaannemers zijn deze week zeker van plan om een kijkje te komen nemen op de ‘Week van de Bouw’ voorheen de Nationale Bouwbeurs, in Utrecht. Installateurs en ‘gespecialiseerde aannemers’ (waaronder schilders) weten het meest zeker dat ze niet komen.

Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. 33 procent van de ondervraagden zegt zeker te zullen komen kijken op de Week van de Bouw, de verzamelbeurs in Utrecht die dit jaar de beurzen Gevel 2015, Bouwbeurs 2015, Renovatie & Transformatie en MaterialXperience in zich verenigt. Opvallend is dat vooral architecten (58 procent) en hoofdaannemers (41 procent) zeker van plan zijn te komen. Al is er ook een fors deel hoofdaannemers dat heel gedecideerd niet komt (43 procent, tegen 15 procent architecten die zeker weten dat ze niet zullen komen).

Zeker niet

Van de ‘gespecialiseerde’ bouwbedrijven, waar ook de schildersbedrijven onder vallen, blijkt 29 procent van plan te komen, 53 procent weet zeker dat ze niet zullen gaan. Bij intallateurs ligt dat nog duidelijker: 14 procent komt een kijkje nemen, 68 procent gaat zeker niet. Deze cijfers zijn wel te verwachten: de installatiebranche heeft zijn eigen nationale beurs, de VSK, en de schilders hebben hun SGA-Vakdagen. Verffabrikanten (behalve DAW Coatings (Caparol)) ontbreken nagenoeg geheel op de Week van de Bouw.

Thuisblijvers

De reden voor de meesten om wel te gaan is om een indruk te krijgen van innovaties in de bouw. De thuisblijvers geven het meest op geen tijd te hebben voor een beursbezoek. Bovendien zeggen ze voldoende op de hoogte te blijven van productinnovaties, onder andere door vakbladen.

4 reacties

 • Harold

  Het verschijnsel beurs is achterhaald. Alles wat er te zien of te koop is, heb je allang op internet gezien of gekocht. En die paar gratis biertjes zijn de parkeerkosten niet eens waard.

 • kees v d h

  1 keer geweest, totaal niets nieuw en een verloren dag, beter kan je naar de groothandel gaan heeft betere dagen en uren voor nieuwe producten.

 • Schildersvak

  Grappig genoeg rapporteren onze collega-journalisten dat er best veel schilders de beurs aan het bezoeken zijn. We gaan zelf toch morgen maar eens een kijkje nemen namens de redactie van Schildersvak.

 • Freek

  Het blijft toch een leuk dagje uit onder het excuus van ‘leerzaam’.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Bouw Relatiedagen in Beierse stijl ook voor schilders

Nieuwe prijs voor renovatie-oplossingen

Vakbeurs Apex nu al uitverkocht


Naar archief >