Ga naar hoofdinhoud

Schilderen in Rwanda via uitwisselingsproject


Onder het motto ‘Rwanda2021; We share skilled Handcraft’ wordt in februari 2021 een groot uitwisselingsprogramma georganiseerd voor jonge (leerling)schilders en andere bouwvaklieden naar het Afrikaanse land Rwanda.

Doel is dat in totaal 121 vakmensen (tussen 18-35 jaar) uit Europa naar de hoofdstad Kigali reizen om op elf locaties aan sociale projecten te werken, samen met Rwandese (aankomende) vakgenoten. Norbert de Wolf van de Duitse organisatie verwacht ook veel enthousiasme voor deelname vanuit Nederland.

Het vrijwilligersproject is een unieke kans om individueel en als team beroepservaring op te doen en tegelijkertijd de Rwandese cultuur te leren kennen. Het educatieve project wordt georganiseerd door de Duitse EURwanda Handcraft Foundation, in samenwerking met de Rwandese overheid en heeft als doel wederzijds sociale, culturele en vakcompetenties te ontwikkelen.

Rwanda
Rwanda is een van de armste en dichtstbevolkte, maar inmiddels ook veiligste landen in Afrika. Sinds de genocide in 1994 werkt het land actief aan de verzoening van etnische groepen en heeft het een economische opleving doorgemaakt. Op een bevolking van circa 13 miljoen mensen is echter 60 procent jonger dan 25 jaar.

Praktische scholing is een probleem; er is vooral een groot tekort aan materialen en geschoolde ambachtslieden. Het project Rwanda2021; We share skilled Handcraft koppelt jonge, gekwalificeerde, Europese ambachtslieden en leerlingen in hun laatste jaar van een vakopleiding aan sociale projecten in Rwanda.

Het doel is om jonge Rwandezen een toekomstperspectief te bieden door hen de mogelijkheden van een ambacht te laten zien en zelf te leren van de culturele uitwisseling.  

Voor meer informatie en aanmelden voor het uitwisselingsproject zie www.rwanda2021.org


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Studiedag Circulair Bouwen

Relatief veel zzp’ers gestopt in eerste half jaar

Gouden tijden voor beunhazen door tekorten in bouw

Hoe-vaak-moet-ik-schilderen module van Anker stuy

Flexibelere aflossingsregeling coronabelastingschuld


Naar archief >