Schilderbeurt voor iconische Willemsbrug • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Schilderbeurt voor iconische Willemsbrug


Gemeente Rotterdam laat volgend jaar groot onderhoud uitvoeren aan de Willemsbrug. Dit 35 jaar oude kunstwerk over de Nieuwe Maas is een van de iconen van Rotterdam en zal opnieuw worden geschilderd in de oorspronkelijke rode kleur.

Ook wordt de brug straks extra aangelicht met een nieuw LED-lichtontwerp. De aanbesteding voor het schilderwerk loopt inmiddels. Het werk neemt naar verwachting een jaar in beslag.

De buiten- en binnenzijde van de pylonen moeten opnieuw worden geschilderd en ook de zijkanten van de brug krijgen een nieuwe verflaag. Daarnaast worden de bordessen, ladders en leuningen op beide pyloonkoppen vervangen.

De afgelopen maanden is de oude verlichting vervangen zodat de pylonen en de betonnen pijlers na het groot onderhoud van onder- en bovenaf weer kunnen worden aangelicht. Daarnaast wordt de zijkant van de brug verlicht volgens het nieuwe verlichtingsplan. Met de oorspronkelijke mooi rode kleur en de nieuwe verlichting komt de brug weer volledig tot haar recht, aldus de gemeente.

brug rotterdam

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Karakteristieke Alphense Parkvilla krijgt schilderbeurt

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

Asbest in straalgrit Willemsbrug

Rotterdam helpt zzp’er met schulden


Naar archief >