‘Scherm tussen bestuurder en bijrijder mag niet’ • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Scherm tussen bestuurder en bijrijder mag niet’


Personenauto’s en bedrijfswagens mogen niet ‘coronaproof’ worden gemaakt door ze te voorzien van een doorzichtig scherm tussen bestuurder en bijrijder. Dat meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat afgaat op advies van de wegverkeersdienst RDW.

Het aanbrengen van een afscherming kan volgens de RDW nadelige gevolgen effecten hebben voor de werking van veiligheidsvoorzieningen, zoals gordels en airbags. Ook kunnen ze het zicht en de bewegingsvrijheid van de bestuurder belemmeren.

Een scherm in de breedterichting, tussen de voorstoelen en de achterbank, worden onder strikte voorwaarden wel toegestaan. Ze moeten wel van stevig materiaal zijn gemaakt, goed bevestigd zijn, de bestuurder mag er geen last van hebben tijdens het rijden en iedereen moet de auto in geval van nood ongehinderd kunnen verlaten.

De nieuwe regels worden nog verder uitgewerkt en gaan naar verwachting over twee maanden in. Maar ook voor die tijd kan de politie al ingrijpen en boetes uitdelen als mensen rondrijden met een scherm die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona

Coronaproof werken met toevoeging in RI&E

PPG en AkzoNobel melden zware omzetverliezen

Protocol waakt voor veiligheid flexwerk

FNV: ‘Protocol bouw wordt onvoldoende nageleefd’


Naar archief >