Ga naar hoofdinhoud

Saint-Gobain vernieuwt online glastool


Saint-Gobain Glass heeft een nieuwe versie van Calumen gelanceerd: een online glastool die opdrachtgevers, architecten, kozijnfabrikanten, aannemers en glasbedrijven helpt de juiste glaskeuzes te maken.

New Calumen vervangt de huidige CalumenLive-dienst. Via een gebruiksvriendelijke interface biedt deze innovatieve online glastool de gebruikers belangrijke functionaliteiten.

  • Projecten aanmaken en beheren
  • Vergelijk verschillende beglazingen
  • Vind de beglazing die matcht met je vereisten
  • Uitgebreide acoustische informatie
  • Visuele weergave van de geselecteerde beglazing
  • Officiële certificaten

De naam Calumen is een samentrekking van calculeren en lumen, de internationale aanduiding voor lichtsterkte. Met zijn all-in-one design en gebruiksvriendelijke functies is de nieuwe Calumen volgens Saint-Gobain ‘het perfecte hulpmiddel om het juiste glas te vinden voor architecturale projecten van elke omvang, voor residentiële ramen en alle andere toepassingen van glas in gebouwen’.

Na deze eerste lancering zal Saint-Gobain Glass geleidelijk nieuwe diensten en functionaliteiten aan de online glastool toevoegen. ‘Dit om de verschillende belanghebbenden in al zijn bouwmarkten steeds beter te ondersteunen’.

Ook de Vetrotech Solutions Selector voor (brandwerend) veiligheidsglas is in de nieuwe configurator voor beglazing opgenomen. Vetrotech Saint-Gobain Benelux is producent van (brandwerend) veiligheidsglas.

Het bedrijf uit Nederweert wil met de online glastool ‘ partners inzicht verschaffen in welke oplossingen er getest zijn zodat we hen kunnen helpen de juiste systeemoplossing voor hun vraagstuk te vinden’.

Dit wordt onderbouwd met een gecertificeerd testrapport. Gebruikers kunnen criteria selecteren waarna de tool de mogelijkheden laat zien. Ook is er de optie om een samenvatting van het rapport te downloaden.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Interesse in schildersvak lijkt te stijgen

Climate Proof kozijn: slechts één keer in de 25 jaar schilderen

Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

Video | Op de MONUMENT-beurs in Den Bosch

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel


Naar archief >