Ruzie om emoji-schildering • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ruzie om emoji-schildering


Het ziet er wel geinig uit, op het eerste gezicht, maar het knalroze huis met de emoji’s in de wijk El Porto in Manhattan Beach (VS) is uiting van een burenruzie.

Die ruzie wordt breed uitgemeten op de website easyreadernews, die ook de twee hoofdpersonen sprak. Het gaat om een conflict over het gebruik van het bewuste huis. Dat werd vroeger, toen het er nog gewoon uit zag, eerst langlopend verhuurd, maar was sinds enige tijd in gebruik als een soort Airbnb, een verhuurpand voor kort verblijf. En dat is niet toegestaan in Manhattan Beach. Buren informeerden de autoriteiten. Die legden de verhuurster een boete van 4000 euro op.

Die liet het er niet bij zitten en liet een bevriende kunstenaar het huis beschilderen. Daarbij vallen naast de hardroze kleur ook de twee emoji’s op. Ze hebben allebei opvallend lange wimpers, terwijl een van de klagende buurtbewoonsters een, naar eigen zeggen mislukte, oogwimperverlenging heeft. En één van de emoji’s heeft in plaats van een mond een gesloten ritssluiting, wat zoveel als ‘mondje dicht’ betekent.

De buurt is er ondersteboven van en zoekt nu uit of er wettelijke mogelijkheden zijn om de schildering te laten verwijderen. De verhuurster houdt zich van de domme en zegt dat de schildering puur bedoeld is om wat vrolijkheid onder de mensen te brengen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020