Rolsma en Anker Stuy bundelen krachten • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Rolsma en Anker Stuy bundelen krachten


Doel van de nauwe samenwerking tussen Anker Stuy en Rolsma Lijnolieverven (tot voor kort in Hengelo gevestigd) is de doorontwikkeling van lijnolieverven. Eerste concrete resultaat is de introductie van een kleurmengsysteem voor lijnolieverven.

De Rolsma-lijnolieverven komen voortaan uit de fabriek van Anker Stuy te Terwispel. Direct uitvloeisel van de samenwerking die directeur Bas van der Geest is aangegaan met de Friese verffabrikant. Beide bedrijven werken nu samen onder de naam Rolsma Biobased Natuurverf.

“Uit de markt neemt de interesse voor onze lijnolieverven toe. Veel woningcorporaties en gemeenten willen de komende jaren zo duurzaam mogelijk inkopen en onze verfproducten passen prima in dat plaatje”, zegt Van der Geest. Neem bijvoorbeeld het stadhuis in Enschede. De gemeente heeft besloten om dit gebouw de komende twintig jaar in de lijnolieverf te zetten. Dat is voor ons een mooie ontwikkeling. Daarnaast kiezen opdrachtgevers van monumentale panden zoals paleis Het Loo (van de Rijksgebouwendienst, red.) ook weer voor de authentieke lijnolieverven.”

“Om als Rolsma Lijnolieverven stappen te kunnen zetten en de markt optimaal te kunnen bedienen, was schaalvergroting absoluut noodzakelijk. Met als grootste speerpunt de ontwikkeling van een biobased kleurmengsysteem voor lijnolieverven, zodat we onbeperkt verf kunnen leveren”, zegt Van der Geest.

Hij kwam tot de conclusie dat zijn kleinschalige lijnolieverfmakerij hiervoor op zoek moest naar een sterke partner in de verfindustrie, die over specialistische kennis, een geavanceerd laboratorium en voldoende productiecapaciteit beschikt. Zo kwam Van der Geest bij Anker Stuy als samenwerkingspartner terecht.

Lees meer over de nauwe samenwerking én de introductie van het kleurmengsysteem voor lijnolieverven in Eisma’s Schildersblad nummer 13, dat morgen (dinsdag 16 oktober) verschijnt.

 

Fotobijschrift:
Bas van der Geest (links) en Armand Stuy vormen samen de directie van Rolsma Biobased Natuurverf.


Deel via:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Maandag webinar over veilig gebruik rolsteigers

Samenwerking hoogwerkerspecialisten Riwal en Siesling

Cibap Graduates Expo in Spoorzone en centrum Zwolle

Vrienden schilderen huis oranje voor EK Voetbal

FNV en CNV weer voorzichtig aan tafel in overleg Schilders-cao


Naar archief >