Robots en spuiters voor individuele Lamborghini • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Robots en spuiters voor individuele Lamborghini


We hebben er al over bericht toen hij ontworpen werd, nu gaat de nieuwe schilderwerkplaats ‘4:0’ van Automobili Lamborghini daardwerkelijk open. De kopers van een Urus Super SUV kunnen hun eigen kleuren mengen en de auto af-fabriek helemaal custom laten spuiten.

Om dit mogelijk te maken is bij de nieuwe fabriek, die in Sant’Agata Bolognese staat, afgestapt van het lopende band-principe, schrijft Special Chem. De exclusieve auto’s, Lamborghini produceert er momenteel 5000 per jaar maar wil dat aantal opschroeven, worden elk in een aparte ruimte gespoten. Tegelijk met de losse onderdelen, die bij andere fabrieken vaak op heel andere productielijnen gespoten worden. Hiermee wordt er voor gezorgd dat de verf die gebruikt wordt voor de auto en voor onderdelen als bumpers of spiegels, precies hetzelfde zijn.

Eigen kleur bepalen

Dat de auto’s apart worden gespoten wil niet zeggen dat er geen verregaande automaitsering is toegepast. Die zit hem te eerste in het bevoorradingssysteem. Vanuit de klantwens, klanten kunnen helemaal hun eigen kleuren en kleurschakeringen bepalen, ze kunnen zelf eigen kleuren mengen, berekent het systeem volautomatisch de benodigde coating-layers en de benodigde hoeveelheid verf en levert die op de spuitplaats af. Het repeterende werk wordt vervolgens door robots gespoten. Menselijke autospuiters doen de bijzondere dingen op klantspecificatie.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020


Naar archief >