Ga naar hoofdinhoud

RIGO Verffabriek overgenomen door Blanchon Group


RIGO Verffabriek uit IJmuiden is overgenomen door Blanchon Group. Dit is een wereldwijde speler in beschermende en decorative coatings en verven.

Het samenwerken met de Blanchon Group maakt het voor RIGO mogelijk om het proces, dat jaren geleden begonnen is, verder te ontwikkelen. Blanchon omvat verschillende merken die actief zijn op hetzelfde vakgebied van vloerrenovatie als RIGO. Bekende merken zijn Blanchon, Ciranova, Syntilor en Carver. Blanchon is marktleider in Frankrijk, Italië, België en Nederland.

Het specialisme op het gebied van schilderwerk voor monumentaal erfgoed is voor de Blanchon Groep een belangrijke aanvulling. Door vanuit een groep te werken zal RIGO in staat zijn om in te spelen op de veranderingen van deze tijd en haar positie verder uit te bouwen in de BeNeLux en daarbuiten.

Reacties

Machiel van Westerhoven, mede-eigenaar van RIGO, legt uit: “Om die samenwerking ook op lange termijn te garanderen, hebben we besloten onze aandelen van RIGO Verffabriek aan de Blanchon Groep te verkopen en tegelijk door middel van een (minderheids-) belang in dezelfde Groep te herinvesteren.”

Toon van Westerhoven, mede eigenaar van RIGO, voegt daar aan toe: “Het merk RIGO Verffabriek blijft bestaan, producten blijven behouden en er komt geen management van buitenaf.”

Toch gaat er wel wat veranderen. Zo wordt Henriette van Westerhoven-Beaujon Operations Director, verantwoordelijk voor RIGO in IJmuiden. Toon van Westerhoven wordt Sales Director BeNeLux, verantwoordelijk voor de verkoop van alle merken binnen de groep in dit gebied. Machiel van Westerhoven wordt Sustainable Development Director, verantwoordelijk voor alle duurzaamheid- en sociale projecten van de groep. En producten van andere Blanchon-merken komen via RIGO beschikbaar voor de Nederlandse markt. Ook gaat RIGO haar producten in de andere landen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Mooij Verf opent vestiging in Barendrecht

Medewerkers AkzoNobel zamelen ongebruikte verf in voor goede doel

Knalgeel huis in Hilversum verschiet noodgedwongen van kleur


Naar archief >