Reuzenhommel siert Rotterdamse flat • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Reuzenhommel siert Rotterdamse flat


Ze is kunstenaar, maar voelt zich ‘een halve bouwvakker’. Vanaf een hoogwerker brengt Nina Valkhoff een enorme muurschildering aan op een flat in Rotterdam. Een reuzenhommel siert de grijze wand op, als ode aan de natuur en bedreigde insecten.

De flat in de Provenierswijk is vijf verdiepingen hoog. Daarom moet er een hoogwerker aan te pas komen. Valkhoff tegenover Rijnmond.nl: ‘Zodra er een machine bij komt kijken, is het extra leuk. Want dat betekent dat je groter gaat. Hoe groter, hoe beter zichtbaar.’

Bewoners hebben via een online stemming voor Valkhoff gekozen om de ‘mural’ te maken. Zij realiseerde eerder muurschilderingen in Nederland, Argentinië, Portugal, Mexico en Ierland. Ze laat in haar werk graag bedreigde plant- en diersoorten zien, om mensen bewust te maken van hun bestaan. Valkhoff hoopt dan ook dat de hommel in de Provenierswijk een blikvanger wordt.

Meer bij RTV Rijnmond


Deel via:

1 reactie

  • Hoi … ziet er geweldig uit zeg !!! nu wil ik even wat vragen ,wij zijn in het bezit van een stacaravan (aluminium) aan de rand van de Veluwe nu lijkt het ons een geweldig iets om onze caravan te verfraaien met schilderingen van een everzwijn en een edelhert is dit mogelijk ????


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Duivens bedrijf komt met opblaasbaar tussenscherm

CO2-footprint in Wijzonol Levensduurverwachting Tool

SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Boek over overdracht familiebedrijven

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Naar archief >