‘Zonneverf’ maakt waterstof • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Zonneverf’ maakt waterstof


‘Zonneverf’ wordt het genoemd op de website Scientias.nl. Een nieuwe coating die energie in de vorm van waterstof haalt uit waterdamp.

Wetenschappers van de RMIT universiteit hebben zonneverf ontwikkeld, meldt Scientias.nl. Deze verf bevat een nieuw materiaal dat vocht absorbeert, namelijk synthetisch molybdeen-sulfide. Volgens de auteur van het artikel mag je het vergelijken met de werking van vochtabsorberende silicagel-zakjes in schoenendozen.

Brandstof

De zonneverf bestaat ook uit titaniumoxidedeeltjes om zonne-energie op te vangen. Synthetisch molybdeen-sulfide gedraagt zich tevens als een halfgeleider en splitst de wateratomen, met behulp van de zonne-energie, in waterstof en zuurstof. En waterstof is een brandstof!

Een interessant concept: een geverfde muur als elektrolyseapparaat om waterstof te produceren uit de aanwezige vochtige lucht. Onduidelijk blijft hoe men deze waterstof wil opvangen.

Meer over de ‘zonneverf’ is te lezen in de paper ‘Surface Water Dependent Properties of Sulfur Rich Molybdenum Sulphides – Electrolyteless Gas Phase Water Splitting‘ in ACS Nano.


Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Extra geld voor begeleiding kwetsbare jongeren naar werk

Wiltec organiseert ontwerpwedstrijd mondkapjes op school

Nieuwe poedercoatings met antibacteriële eigenschappen

CNV en Doorzaam helpen flexwerkers met geldzorgen

Inschrijving opleiding Erfgoed Schilderen geopend


Naar archief >